Konzumní brambory většinou používáme jako přílohu a nepřemýšlíme nad způsoby, jak by se dala jejich příprava obměnit. Jaká škoda! Kdybychom to dělali, mohli jsme být jako Australané. Ti přesně vědí, co s konzumními bramborami dělat, aby nebyly jen obyčejnou přílohou, která je buď pečená, vařená, rozmixovaná nebo usmažená ve formě hranolek. Tento recept na fantastickou večeři Vás naprosto dostane!
Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- rozmarýn podle chuti
- 3 PL olivového oleje
- pepř podle chuti
- mořskou sůl dle chuti
Jak na to?
Brambory uvařte v celosti i se slupkou v osolené vodě. To, že jsou správně uvařené poznáte tak, že když do nich píchnete vidličkou, vjede jako do másla.
Troubu si dejte předehřát na 230 stupňů.
Čtěte také: Trápí Vás povislá prsa? Vyzkoušejte tyto jednoduché domácí rady!
Celé brambory ze všech stran potřete olivovým olejem a naskládejte je na plech vedle sebe tak, aby se navzájem nedotýkaly. Vezměte si polévkovou lžíci a na měkké brambory, jednu po druhém, lžící zatlačte. Brambory by se neměly rozdrtit, pouze byste z nich měli udělat tlustou placku. Brambory opět potřete olivovým olejem a posypte nasekaným rozmarýnem, případně jinými aromatickými bylinkami.
Pečte při teplo 230 stupňů 20-25 minut, do zlatova. Podávejte horké se zakysanou smetanou, nebo čerstvou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť!