Pečené brambory po australsku: Jednoduché, chutné a hlavně originální!

Konzumní brambory většinou používáme jako přílohu a nepřemýšlíme nad způsoby, jak by se dala jejich příprava obměnit. Jaká škoda! Kdybychom to dělali, mohli jsme být jako Australané. Ti přesně vědí, co s konzumními bramborami dělat, aby nebyly jen obyčejnou přílohou, která je buď pečená, vařená, rozmixovaná nebo usmažená ve formě hranolek. Tento recept na fantastickou večeři Vás naprosto dostane!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • rozmarýn podle chuti
  • 3 PL olivového oleje
  • pepř podle chuti
  • mořskou sůl dle chuti

Jak na to?

Brambory uvařte v celosti i se slupkou v osolené vodě. To, že jsou správně uvařené poznáte tak, že když do nich píchnete vidličkou, vjede jako do másla.

Troubu si dejte předehřát na 230 stupňů.

Čtěte také: Trápí Vás povislá prsa? Vyzkoušejte tyto jednoduché domácí rady!

Celé brambory ze všech stran potřete olivovým olejem a naskládejte je na plech vedle sebe tak, aby se navzájem nedotýkaly. Vezměte si polévkovou lžíci a na měkké brambory, jednu po druhém, lžící zatlačte. Brambory by se neměly rozdrtit, pouze byste z nich měli udělat tlustou placku. Brambory opět potřete olivovým olejem a posypte nasekaným rozmarýnem, případně jinými aromatickými bylinkami.

Pečte při teplo 230 stupňů 20-25 minut, do zlatova. Podávejte horké se zakysanou smetanou, nebo čerstvou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!