Pečené brambory po australsku: Jednoduché, chutné a hlavně originální!

Konzumní brambory většinou používáme jako přílohu a nepřemýšlíme nad způsoby, jak by se dala jejich příprava obměnit. Jaká škoda! Kdybychom to dělali, mohli jsme být jako Australané. Ti přesně vědí, co s konzumními bramborami dělat, aby nebyly jen obyčejnou přílohou, která je buď pečená, vařená, rozmixovaná nebo usmažená ve formě hranolek. Tento recept na fantastickou večeři Vás naprosto dostane!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • rozmarýn podle chuti
  • 3 PL olivového oleje
  • pepř podle chuti
  • mořskou sůl dle chuti

Jak na to?

Brambory uvařte v celosti i se slupkou v osolené vodě. To, že jsou správně uvařené poznáte tak, že když do nich píchnete vidličkou, vjede jako do másla.

Troubu si dejte předehřát na 230 stupňů.

Čtěte také: Krása je v každém věku. Tento fotograf to dokazuje. Fotí elegantní italské babičky, které jasně dokazují, že se jejich šarm nevytratil ani po mnoha desítkách letech

Celé brambory ze všech stran potřete olivovým olejem a naskládejte je na plech vedle sebe tak, aby se navzájem nedotýkaly. Vezměte si polévkovou lžíci a na měkké brambory, jednu po druhém, lžící zatlačte. Brambory by se neměly rozdrtit, pouze byste z nich měli udělat tlustou placku. Brambory opět potřete olivovým olejem a posypte nasekaným rozmarýnem, případně jinými aromatickými bylinkami.

Pečte při teplo 230 stupňů 20-25 minut, do zlatova. Podávejte horké se zakysanou smetanou, nebo čerstvou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!