Klasické vanilkové rohlíčky jsou sice lahodné, ale jednou za čas zajisté potřebujete změnu. Pomerančové rohlíčky chutnají velmi exoticky, zajímavě a naprosto jedinečně. Postačí vám jen pomerančová kůra a pár základních surovin, abyste si vychutnali tento recept na cukroví. Jestli už nemáte chuť na obyčejné rohlíčky, zkuste tuto originální variantu.
Co budete potřebovat?
Připravte si šest surovin na samotné rohlíčky a dvě ingredience na jejich obalování. Tohle vám bohatě postačí k tomu, abyste získali mnoho chutných kousků s pomerančovou chutí i vůní. Na sváteční tabuli s cukrovím by tento druh neměl chybět. Vyzkoušejte ho a příští rok si přípravu těchto rohlíčků jistě zopakujete. Na výrobu potřebujete:
- pšeničná mouka – 250 gramů,
- moučkový cukr – 70 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- mleté mandle – 100 gramů,
- máslo – 200 gramů,
- pomerančová kůra – z ½ pomeranče,
- cukr krystal – 90 gramů,
- pomerančová kůra (na ozdobu) – ½ lžičky.
Pracovní postup
Do hluboké mísy prosejte mouku a moučkový cukr. Přidejte mleté mandle (nebo vlašské ořechy), vanilkový cukr a pomerančovou kůru. Nezapomeňte také na máslo a vše vyšlehejte mixérem. Musíte získat strukturu vlhké strouhanky. Těsto chvíli míchejte rukama, ale nedělejte to příliš dlouho. Z těsta začněte odebírat kousky o velikosti vlašského oříšku a ručně z nich udělejte tvar měsíčku nebo rohlíčku. Všechny vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Mezi jednotlivými rohlíčky nechte mezery, protože během pečení zvětší svůj objem. Troubu předehřejte na 160 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Po upečení je nechte 3-5 minut odpočívat. Mezitím smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a stále horké rohlíčky obalte v této směsi. Dodá jim to naprosto jedinečnou chuť i aroma. Poté je nechte úplně vychladnout. Skladujte v uzavíratelné nádobě nebo je ihned podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: malacukierenka.pl