Jeden plech, jedno těsto, jeden dort složený ze tří vrstev. Ano, je to možné! V tomto receptu jsou použity všechny klasické suroviny, které do koláčů patří, čili vajíčka, mouka, cukr a máslo, ale kouzlo je v rozdílných množstvích, míchání a v teplotě. Toto vše rozdělí koláč na tři vrstvy. Krémovou, pudinkovou a piškotovou. Vše, co musíte udělat, je inspirovat se tímto receptem. Určitě nebudete litovat!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 3 vajíčka, žloutky a bílky oddělené
- 1 lžíci vody
- 1 hrnek cukru
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 1 hrnek mouky
- vanilkový cukr
- špetku soli
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- moučkový cukr na ozdobu
Jak na to?
Troubu si nastavíme na teplotu 150 stupňů. Vybereme si kulatou formu na dort, kterou vytřeme máslem.
Žloutky si oddělíme od bílků a bílky zatím dáme stranou. Žloutky v misce smícháme s vodou a cukrem. Pomocí metly nebo mixéru utřeme vláčnou žlutou pěnu. Nejdříve mícháme jen žloutky a postupně přidáváme vodu a po částech i cukr.

V jiné misce si z bílků vyšleháme hustou pěnu. Postupně pěnu přimícháváme k těstu tak, aby bylo vláčné a nadýchané. Dávejte pozor, abyste nemíchali příliš silně. Těsto by během pečení splasklo, což určitě nechcete. Pokud v těstě zůstanou i nějaké nerozmíchané části bílkové pěny, nebude to vadit.
Těsto následně vylijte do kulaté formy. Bude trochu řidší a může obsahovat hrudky, což ale vůbec nevadí.


Pokud byste si nevěděli rady, klidně se podívejte na následující video, kde najdete přesný postup se všemi kroky!
Dobrou chuť přejeme!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?