Magický pudinkový koláč: Po upečení má sice tři rozdílné vrsty, ale připravujete ho jen v jedné formě!

Jeden plech, jedno těsto, jeden dort složený ze tří vrstev. Ano, je to možné! V tomto receptu jsou použity všechny klasické suroviny, které do koláčů patří, čili vajíčka, mouka, cukr a máslo, ale kouzlo je v rozdílných množstvích, míchání a v teplotě. Toto vše rozdělí koláč na tři vrstvy. Krémovou, pudinkovou a piškotovou. Vše, co musíte udělat, je inspirovat se tímto receptem. Určitě nebudete litovat!

kolac7[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 3 vajíčka, žloutky a bílky oddělené
  • 1 lžíci vody
  • 1 hrnek cukru
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 hrnek mouky
  • vanilkový cukr
  • špetku soli
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu si nastavíme na teplotu 150 stupňů. Vybereme si kulatou formu na dort, kterou vytřeme máslem.

Žloutky si oddělíme od bílků a bílky zatím dáme stranou. Žloutky v misce smícháme s vodou a cukrem. Pomocí metly nebo mixéru utřeme vláčnou žlutou pěnu. Nejdříve mícháme jen žloutky a postupně přidáváme vodu a po částech i cukr.

Čtěte také: 5 jednoduchých pravd o vztahu, které byste měli vědět. Nic není tak dokonalé, jak se na první pohled zdá!

kolac3Do žloutků postupně zapracujeme i rozpuštěné máslo. Stále dobře mícháme, aby se nám suroviny dobře propojily. Po částech začněte přidávat mouku. Míchejte opatrně a pomalu, dokud se těsto nespojí. Přidejte ještě vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a sůl. Na závěr přilijeme mléko. Těsto začne trochu pěnit a bude řidší. Dobře ho promícháme a dáme stranou.

V jiné misce si z bílků vyšleháme hustou pěnu. Postupně pěnu přimícháváme k těstu tak, aby bylo vláčné a nadýchané. Dávejte pozor, abyste nemíchali příliš silně. Těsto by během pečení splasklo, což určitě nechcete. Pokud v těstě zůstanou i nějaké nerozmíchané části bílkové pěny, nebude to vadit.

Těsto následně vylijte do kulaté formy. Bude trochu řidší a může obsahovat hrudky, což ale vůbec nevadí.

kolac6Koláč pečeme v troubě asi 50 minut, dokud vrch nebude zlatavé nebo sépiové barvy. Po 50 minutách zkuste těsto trochu stisknout prstem. Pokud se neprolomí, když ho jemně stisknete, je hotové. Těsto by nemělo působit želatinovým nebo pudinkovým dojmem.

kolac5[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na závěr stačí koláč posypat práškovým cukrem, nechat ho trochu vychladnout a můžete jej podávat.

Pokud byste si nevěděli rady, klidně se podívejte na následující video, kde najdete přesný postup se všemi kroky!

Dobrou chuť přejeme!