Smažené cuketové rolky se šunkou a sýrem: Obalené v trojobale a připravené za pár minut. Chutnají famózně a nahradí i tradiční verze!

Receptů, kde můžete využít cuketu není nikdy dost. Tato svěží potravina nabírá v posledním období stále více na oblíbenosti. Je to i díky variabilitě receptů a jejímu širokému využití. I ti, kterým zelenina příliš nevoní, si ji oblíbili a my Vám přinášíme další návod, jak si cuketu chutně připravit. Smažené kousky s cuketou jsou uvnitř jemné a šťavnaté a na povrchu lahodně křupavé. Této kombinaci se jednoduše nedá odolat, že? Připravte si i Vy tento skvělý pamlsek podle následujícího receptu a nebudete se jí moc nabažit!

Pokud hledáte jídlo, které lahodí i vybíravým jazýčkům, zaručeně vsaďte na tuto smaženou cuketu. Nenáročný recept na pokrm, který potěší i náročné jazýčky. Křupavé smažené cuketové kousky jsou fantastické s novými bramborami nebo i jako chuťovka s různými dresinky či omáčkami. Připravit k nim můžete i lehký zeleninový salát a fantastické jídlo je na stole za pár minut. Necháte se zlákat touto specialitkou?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 středně velká cuketa
  • 10 plátků šunky
  • 150 g plátkového sýra
  • špetku soli
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 300 ml oleje

Jak na to?

Nejprve si připravíme cuketu, kterou důkladně omyjeme. Odřízneme jí obě konce a pak pomocí škrabky, nebo struhadla, nařežeme na tenoučké a dlouhé plátky. Můžeme ji zlehka osušit papírovými ubrousky, abychom se zbavili nadbytečné vlhkosti.

Čtěte také: Pravidelně sekám trávník mé bývalé manželce i 8 let po rozvodu – důvod je velmi dojemný

Pak si připravíme šunku, ale využít můžeme i plátky slaniny. Šunku si nakrájíme na pásky, které by však měly být užší, než jsou pásky cukety, jinak by se nám s jednotlivými kousky špatně pracovalo. Na závěr položíme na cuketu a šunku ještě úzký plátek sýra a vše spolu srolujeme jako závin. Plátkový sýr můžeme klidně nahradit strouhaným. Vzniklého „šneka“ pojistíme proti rozpadnutí párátkem.

Následně si připravíme do tří talířů zvlášť hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Jednotlivé kousky následně obalíme v trojobalu a na rozpáleném oleji smažíme, dokud nemají zlatavou barvu. Po usmažení je uložíme na papírové ubrousky, které odsají přebytek oleje a můžeme konzumovat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme Vám dobrou chuť!