Smažené cuketové rolky se šunkou a sýrem: Obalené v trojobale a připravené za pár minut. Chutnají famózně a nahradí i tradiční verze!

Receptů, kde můžete využít cuketu není nikdy dost. Tato svěží potravina nabírá v posledním období stále více na oblíbenosti. Je to i díky variabilitě receptů a jejímu širokému využití. I ti, kterým zelenina příliš nevoní, si ji oblíbili a my Vám přinášíme další návod, jak si cuketu chutně připravit. Smažené kousky s cuketou jsou uvnitř jemné a šťavnaté a na povrchu lahodně křupavé. Této kombinaci se jednoduše nedá odolat, že? Připravte si i Vy tento skvělý pamlsek podle následujícího receptu a nebudete se jí moc nabažit!

Pokud hledáte jídlo, které lahodí i vybíravým jazýčkům, zaručeně vsaďte na tuto smaženou cuketu. Nenáročný recept na pokrm, který potěší i náročné jazýčky. Křupavé smažené cuketové kousky jsou fantastické s novými bramborami nebo i jako chuťovka s různými dresinky či omáčkami. Připravit k nim můžete i lehký zeleninový salát a fantastické jídlo je na stole za pár minut. Necháte se zlákat touto specialitkou?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 středně velká cuketa
  • 10 plátků šunky
  • 150 g plátkového sýra
  • špetku soli
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 300 ml oleje

Jak na to?

Nejprve si připravíme cuketu, kterou důkladně omyjeme. Odřízneme jí obě konce a pak pomocí škrabky, nebo struhadla, nařežeme na tenoučké a dlouhé plátky. Můžeme ji zlehka osušit papírovými ubrousky, abychom se zbavili nadbytečné vlhkosti.

Čtěte také: Miminko klidně spalo, zatímco se k němu blížil tento krásný pes. Ten se nad dítě začal pozvolna naklánět. Co se stalo potom? Věc, kterou pes udělal nikdo nechápal. Co se přihodilo?

Pak si připravíme šunku, ale využít můžeme i plátky slaniny. Šunku si nakrájíme na pásky, které by však měly být užší, než jsou pásky cukety, jinak by se nám s jednotlivými kousky špatně pracovalo. Na závěr položíme na cuketu a šunku ještě úzký plátek sýra a vše spolu srolujeme jako závin. Plátkový sýr můžeme klidně nahradit strouhaným. Vzniklého „šneka“ pojistíme proti rozpadnutí párátkem.

Následně si připravíme do tří talířů zvlášť hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Jednotlivé kousky následně obalíme v trojobalu a na rozpáleném oleji smažíme, dokud nemají zlatavou barvu. Po usmažení je uložíme na papírové ubrousky, které odsají přebytek oleje a můžeme konzumovat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme Vám dobrou chuť!