Těstovinové mušličky nejprve naplnila a poskládala do zapékací misky. Tajemství tohoto jídla spočívá ve skvělé a jednoduché omáčce!

Vždy jsem toužila vyzkoušet něco z tradiční italské kuchyně. Podařilo se mi to až teď, ale kupodivu to chutnalo i vypadalo opravdu dobře. Pokud jste milovníci fantastické italské kuchyně i Vy, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Na první pohled vypadá možná náročně, ale věřte, že je to úplná hračka.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 2 a ½ šálku ricotta sýru
  • 2 šálky cukety nastrouhané na jemném struhadle
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých bazalkových lístků
  • trochu čerstvé bazalky i na ozdobu
  • 1 celé vejce
  • ½ lžičky soli a ½ lžičky pepře
  • 3 šálky rajčatového protlaku
  • 1 balíček těstovin ve tvaru mušliček
  • 1 šálek nastrouhané mozzarelly

Jak na to?

Z cukety nastrouhané na jemno si vyždímejte přebytečnou vodu. Ve větší misce smíchejte ricottu, cuketu, nasekanou bazalku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

Do pečicí formy vylijte 1 šálek rajčatového protlaku. Jednotlivé kousky syrových a tvrdých těstovinových mušliček naplňte ricottovou nádivkou.

Čtěte také: Připravte si tento jablečný koláč a nikdy nebudete dělat jiný. V čem je unikátní? Mnozí ho označují jako koláč ze 3 sklenic. Z jakého důvodu? Protože hlavní ingredience nevážíte, ale odměříte je ve sklenicích

Každou naplněnou mušli pak uložte na pekáč do rajčatového protlaku. Pokud se Vám nechce plnit mušli po mušli, tak si jednoduše těstoviny i s ricottovou nádivku smíchejte v jedné misce, aby se sýr dostal i do záhybů těstovin a všechny pak opatrně položte do pekáče.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Těstoviny zalijte zbytkem rajčatového protlaku a posypte mozzarellou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte zakryté alobalem přibližně 30 minut. Pak alobal odstraňte a nechte ještě 5-7 minut zapékat. Podávejte teplé a ozdobené čerstvou bazalkou.

Přejeme dobrou chuť!