Těstovinové mušličky nejprve naplnila a poskládala do zapékací misky. Tajemství tohoto jídla spočívá ve skvělé a jednoduché omáčce!

Vždy jsem toužila vyzkoušet něco z tradiční italské kuchyně. Podařilo se mi to až teď, ale kupodivu to chutnalo i vypadalo opravdu dobře. Pokud jste milovníci fantastické italské kuchyně i Vy, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Na první pohled vypadá možná náročně, ale věřte, že je to úplná hračka.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 2 a ½ šálku ricotta sýru
  • 2 šálky cukety nastrouhané na jemném struhadle
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých bazalkových lístků
  • trochu čerstvé bazalky i na ozdobu
  • 1 celé vejce
  • ½ lžičky soli a ½ lžičky pepře
  • 3 šálky rajčatového protlaku
  • 1 balíček těstovin ve tvaru mušliček
  • 1 šálek nastrouhané mozzarelly

Jak na to?

Z cukety nastrouhané na jemno si vyždímejte přebytečnou vodu. Ve větší misce smíchejte ricottu, cuketu, nasekanou bazalku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

Do pečicí formy vylijte 1 šálek rajčatového protlaku. Jednotlivé kousky syrových a tvrdých těstovinových mušliček naplňte ricottovou nádivkou.

Čtěte také: V pěti českých městech mají lidé panický strach a snaží se bránit negativním vlivům 5G sítě: Umírají zde masivně ptáci volným pádem z nebe – “Všichni zde umřeme!” bojí se občané

Každou naplněnou mušli pak uložte na pekáč do rajčatového protlaku. Pokud se Vám nechce plnit mušli po mušli, tak si jednoduše těstoviny i s ricottovou nádivku smíchejte v jedné misce, aby se sýr dostal i do záhybů těstovin a všechny pak opatrně položte do pekáče.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Těstoviny zalijte zbytkem rajčatového protlaku a posypte mozzarellou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte zakryté alobalem přibližně 30 minut. Pak alobal odstraňte a nechte ještě 5-7 minut zapékat. Podávejte teplé a ozdobené čerstvou bazalkou.

Přejeme dobrou chuť!