Máme zavalitější bříška a kila se nám jaksi nechtějí ukládat na boky a zadek, ale o kousek výše. Přesně tam, kde nechceme. To je syndrom většiny Evropanek, které nemají predispozice k dokonalé ženské postavě a v určitém období se začnou rozšiřovat tam, kde kdysi byly úzké – v pase. No v Brazílii se ženy s takovým problémem netrápí.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Obecně se dá říci, že jedí více určitých druhů surovin a jejich postava se i s přibývajícími kilogramy kulatí jaksi ženštěji. Chcete vědět v čem je to tajemství? Vyzkoušejte brazilskou dietu, nebo přesněji brazilský týden.
Pondělí
Snídaně: banán, pomeranč, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy
Desátá: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a obložená bagetka
Oběd: zeleninový salát a vařená ryba
Svačina: totéž, co na svačinu o desáté
Večeře: 250 ml pomerančové šťávy a krajíc chleba s Vaší oblíbenou oblohou
Úterý
Snídaně: 2 vařená vajíčka nebo smaženice z nich, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy
Desátá: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a chlebíček
Oběd: 100 g vařeného masa, salát a vařené brambory
Svačina: 200 g vařených ryb, 1 vařené vajíčko, hrášek, nebo jiná oblíbená zelenina
Večeře: 250 ml jablečné šťávy a obložený chlebíček
Středa
Snídaně: obložený toast, 250 ml mléka
Desátá: 100 g tvrdého sýra
Oběd: 100 g vařené rýže, 150 g hlávkového salátu, grilovaný kuřecí řízek
Svačina: jablko, salát, 250 ml jablečné šťávy
Večeře: 250 ml pomerančové šťávy, toast
[hana-code-insert name=’google‘ /]Čtvrtek
Snídaně: 250 ml čerstvé ananasové šťávy, 60 g čerstvého ananasu
Desátá: 250 ml ananasové šťávy a obložený chlebíček
Oběd: vařené maso, salát, sýr
Svačina: mrkvový salát s citronem a medem, studený zelený čaj
Večeře: 250 ml ananasové šťávy a toast
Pátek
Snídaně: 250 ml jablečné šťávy a obložený chlebíček
Desátá: pomeranč, jablko
Oběd: ryba na páře, vařené brambory, vařená mrkev
Svačina: zeleninová polévka, nebo krémová hřibová polévka
Večeře: 250 ml pomerančové šťávy a toast
Sobota
Snídaně: 250 ml jablečné šťávy a toast
Desátá: ovocný salát s oříšky
Oběd: hřibová, nebo lusková polévka s kusem chleba
Svačina: smažené hřiby a zeleninový salát
Večeře: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a máslové sušenky
Neděle
Snídaně: hrozen hroznů, banán
Desátá: 25 ml pomerančové šťávy a toast
Oběd: vařené maso, čerstvý salát ochucený citrónem a olivovým olejem
Svačina: čerstvé ovoce nebo hustá zeleninová polévka
Večeře: sušené fíky a 250 ml čerstvé ananasové šťávy
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Určitě jste si všimli, že týdenní menu je velmi vyvážené, ničemu se nevyhýbá a dbá na pitný režim, který není o vodě, ale o sladkých a zdravých šťávách. Znamená to jen tolik, že podstata brazilského stravování nespočívá v ničem výjimečném, pouze v pravidelném pití ovocných šťáv. Samozřejmě, ne těch kupovaných, ale čerstvých. Brazílie je známá vysokou konzumací ovoce a podle statistik příslušných úřadů je většina ovoce využívána právě v tekutém stavu. I to je možná důvod proč Brazilky zabíjejí dvě mouchy jednou ranou – tedy pitný režim i chuť na sladké. Vyzkoušíte?