Chcete vědět, proč mají brazilské ženy úzký pas a krásně tvarované tělo? Vyzkoušejte se stravovat „po brazilsku“ jeden týden a uvidíte!

Máme zavalitější bříška a kila se nám jaksi nechtějí ukládat na boky a zadek, ale o kousek výše. Přesně tam, kde nechceme. To je syndrom většiny Evropanek, které nemají predispozice k dokonalé ženské postavě a v určitém období se začnou rozšiřovat tam, kde kdysi byly úzké – v pase. No v Brazílii se ženy s takovým problémem netrápí.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Obecně se dá říci, že jedí více určitých druhů surovin a jejich postava se i s přibývajícími kilogramy kulatí jaksi ženštěji. Chcete vědět v čem je to tajemství? Vyzkoušejte brazilskou dietu, nebo přesněji brazilský týden.

Pondělí

Snídaně: banán, pomeranč, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy

Čtěte také: Univerzální rajčatová omáčka vhodná na těstoviny, k masu i do polévek. Rychlá příprava za pár korun a výsledek vydrží bez zavařování i rok!

Desátá: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a obložená bagetka

Oběd: zeleninový salát a vařená ryba

Svačina: totéž, co na svačinu o desáté

Večeře: 250 ml pomerančové šťávy a krajíc chleba s Vaší oblíbenou oblohou

Úterý

Snídaně: 2 vařená vajíčka nebo smaženice z nich, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy

Desátá: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a chlebíček

Oběd: 100 g vařeného masa, salát a vařené brambory

Svačina: 200 g vařených ryb, 1 vařené vajíčko, hrášek, nebo jiná oblíbená zelenina

Večeře: 250 ml jablečné šťávy a obložený chlebíček

Středa

Snídaně: obložený toast, 250 ml mléka

Desátá: 100 g tvrdého sýra

Oběd: 100 g vařené rýže, 150 g hlávkového salátu, grilovaný kuřecí řízek

Svačina: jablko, salát, 250 ml jablečné šťávy

Večeře: 250 ml pomerančové šťávy, toast

[hana-code-insert name=’google‘ /]Čtvrtek

Snídaně: 250 ml čerstvé ananasové šťávy, 60 g čerstvého ananasu

Desátá: 250 ml ananasové šťávy a obložený chlebíček

Oběd: vařené maso, salát, sýr

Svačina: mrkvový salát s citronem a medem, studený zelený čaj

Večeře: 250 ml ananasové šťávy a toast

Pátek

Snídaně: 250 ml jablečné šťávy a obložený chlebíček

Desátá: pomeranč, jablko

Oběd: ryba na páře, vařené brambory, vařená mrkev

Svačina: zeleninová polévka, nebo krémová hřibová polévka

Večeře: 250 ml pomerančové šťávy a toast

Sobota

Snídaně: 250 ml jablečné šťávy a toast

Desátá: ovocný salát s oříšky

Oběd: hřibová, nebo lusková polévka s kusem chleba

Svačina: smažené hřiby a zeleninový salát

Večeře: 250 ml čerstvé pomerančové šťávy a máslové sušenky

Neděle

Snídaně: hrozen hroznů, banán

Desátá: 25 ml pomerančové šťávy a toast

Oběd: vařené maso, čerstvý salát ochucený citrónem a olivovým olejem

Svačina: čerstvé ovoce nebo hustá zeleninová polévka

Večeře: sušené fíky a 250 ml čerstvé ananasové šťávy

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Určitě jste si všimli, že týdenní menu je velmi vyvážené, ničemu se nevyhýbá a dbá na pitný režim, který není o vodě, ale o sladkých a zdravých šťávách. Znamená to jen tolik, že podstata brazilského stravování nespočívá v ničem výjimečném, pouze v pravidelném pití ovocných šťáv. Samozřejmě, ne těch kupovaných, ale čerstvých. Brazílie je známá vysokou konzumací ovoce a podle statistik příslušných úřadů je většina ovoce využívána právě v tekutém stavu. I to je možná důvod proč Brazilky zabíjejí dvě mouchy jednou ranou – tedy pitný režim i chuť na sladké. Vyzkoušíte?