Křupavé obalované cuketky si zamiluje celá Vaše rodina. Jsou podobné všem nepřípustným jídlům, které tak milujeme, ale přitom jsou zdravé. Obalovaná cuketka Vám bude připomínat šťavnaté a zlatavé nugetky z fastfoodů. Jenže tyto budou chutnat mnohem lépe a můžete jich sníst, kolik budete chtít.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 cuketu
- 200 g zakysané smetany
- 1 PL hořčice
- 1 cibuli
- 2 lžičky octa
- 2 lžičky medu
- strouhankau
- mouku
- 100 g tvrdého sýra
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Cuketu si omyjte a rozřízněte na dvě poloviny. Pak každou polovinu rozřízněte na přibližně stejné pásky.
Cibuli si nakrájejte nadrobno, osmažte na trošce oleje a zlatavou přeložte do mixéru. K cibuli v mixéru přidejte med, ocet, hořčici, sůl a pepř a na závěr přidejte zakysanou smetanu. Vše dohladka rozmixujte. Vznikne Vám chutný domácí dresink.
Do jedné misky si nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným tvrdým sýrem a trochou pepře a promíchejte. Pásky cukety obalte nejprve v mouce a pak ve strouhankovo-sýrové směsi.
Dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 170 stupňů asi 15-20 minut zcela dozlatova a dokřupava. Podávejte ještě teplé s vychlazeným dresinkem.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!