Křupavé obalované cukety s chutným dresinkem: Ze stolu zmizely tak rychle, že jsem nestihla ani udělat nové!

Křupavé obalované cuketky si zamiluje celá Vaše rodina. Jsou podobné všem nepřípustným jídlům, které tak milujeme, ale přitom jsou zdravé. Obalovaná cuketka Vám bude připomínat šťavnaté a zlatavé nugetky z fastfoodů. Jenže tyto budou chutnat mnohem lépe a můžete jich sníst, kolik budete chtít.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 cuketu
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 PL hořčice
  • 1 cibuli
  • 2 lžičky octa
  • 2 lžičky medu
  • strouhankau
  • mouku
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Cuketu si omyjte a rozřízněte na dvě poloviny. Pak každou polovinu rozřízněte na přibližně stejné pásky.

Cibuli si nakrájejte nadrobno, osmažte na trošce oleje a zlatavou přeložte do mixéru. K cibuli v mixéru přidejte med, ocet, hořčici, sůl a pepř a na závěr přidejte zakysanou smetanu. Vše dohladka rozmixujte. Vznikne Vám chutný domácí dresink.

Čtěte také: Tenhle dezert bude hitem letošního vánoce. Chutí pudinku a čokolády ohromíte každou návštěvu. Dělám rovnou dva plechy

Do jedné misky si nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným tvrdým sýrem a trochou pepře a promíchejte. Pásky cukety obalte nejprve v mouce a pak ve strouhankovo-sýrové směsi.

Dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 170 stupňů asi 15-20 minut zcela dozlatova a dokřupava. Podávejte ještě teplé s vychlazeným dresinkem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!