Tuto potravinu by měla jíst každá žena po čtyřicítce! Pomůže s přibývajícími kily a poslouží i jako prevence proti rakovině!

Po čtyřicítce se ženské tělo vlivem hormonů začíná měnit a pomalu, ale jistě se připravuje na menopauzu. I když ženy přicházejí do přechodu většinou kolem padesátky, organismus se na toto všechno musí důkladně připravit. Po čtyřicítce se tedy Vaše tělo bude chovat jinak. A jak mu pomoci?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Do jídelníčku byste měli zařadit několik druhů potravin, které byste měli konzumovat o něco častěji než dosud. Toto vše Vám může pomoci v předčasném stárnutí, problémech s přibývajícími kily, ale také s rizikem vzniku rakoviny.

Není to omezující

Odborníci na výživu se shodují v názoru, že po čtyřicítce by měly ženy jíst méně bílkovin a to zejména v mase. Maso je totiž bohaté na aminokyseliny, stimuluje syntézu bílkovin, zpomaluje procesy odstraňování starých buněk. Pokud se tyto procesy v těle trvale aktivují, mohou podpořit pozdější vznik rakoviny, kardiovaskulárních onemocnění, infekcí, cukrovky, aterosklerózy, ale mohou také výrazně snížit délku života. Čím ale maso nahradit?

Čtěte také: Vzal staré auto a během týdne ho předělal na TOHLE, když jsme to viděli, zatajil se nám dech. Tohle mu závidí každá automobilka

Nahraďte ho rostlinnými proteiny!

Přestože bílkoviny jsou pro lidský organismus důležité, nemusíme je pokaždé čerpat jen z masa. Dají se nahradit i potravinami rostlinného původu, například luštěninami. Ty jsou, mimo jiné, již odedávna považovány za hotový sklad zdraví a krásy pro všechny ženy v nejlepších letech. Obsahují mnoho vitamínů B a A, kyselinu listovou, vápník a železo. Kromě něj však obsahují důležité fytoestrogeny, které jsou vhodné zejména při nedostatku estrogenu v ženském těle. Ten s věkem přirozeně ubývá, ovlivňuje reprodukční funkce, náladovost, ale i ženský vzhled a kilogramy.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tajemství je ve fazolích

Ty obsahují vlákninu, která lehce absorbuje karcinogeny, toxické látky a kromě toho přispívá ke správnému procesu trávení. Díky konzumaci luštěnin přežijí i ty prospěšné mikroorganismy.

Fazole si můžete udělat na množství způsobů, u nás je nejčastěji konzumujeme v polévce, ale v jiných končinách se často připravují vynikající fazolové zahuštěné omáčky či pečené fazolky. Dříve, než ale fazole dáte do úst, dobře je namočte ve vlažné vodě, jinak si koledujete o některé z nežádoucích účinků, které mohou organismus ovlivnit nedostatečným změkčením.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]I fazole umí být totiž škodlivé a o tom se již přesvědčili mnozí, kteří je konzumovali tvrdší. Nenamočená fazole se Vám totiž postará o nadýmání, plynatost a dokonce Vás po ní může i nepěkně přehnat. Ale to pouze v případě, že byste to přehnali i Vy s ní.