Tuto potravinu by měla jíst každá žena po čtyřicítce! Pomůže s přibývajícími kily a poslouží i jako prevence proti rakovině!

Po čtyřicítce se ženské tělo vlivem hormonů začíná měnit a pomalu, ale jistě se připravuje na menopauzu. I když ženy přicházejí do přechodu většinou kolem padesátky, organismus se na toto všechno musí důkladně připravit. Po čtyřicítce se tedy Vaše tělo bude chovat jinak. A jak mu pomoci?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Do jídelníčku byste měli zařadit několik druhů potravin, které byste měli konzumovat o něco častěji než dosud. Toto vše Vám může pomoci v předčasném stárnutí, problémech s přibývajícími kily, ale také s rizikem vzniku rakoviny.

Není to omezující

Odborníci na výživu se shodují v názoru, že po čtyřicítce by měly ženy jíst méně bílkovin a to zejména v mase. Maso je totiž bohaté na aminokyseliny, stimuluje syntézu bílkovin, zpomaluje procesy odstraňování starých buněk. Pokud se tyto procesy v těle trvale aktivují, mohou podpořit pozdější vznik rakoviny, kardiovaskulárních onemocnění, infekcí, cukrovky, aterosklerózy, ale mohou také výrazně snížit délku života. Čím ale maso nahradit?

Čtěte také: 15 originálních nápadů do zahrady, které překvapí i toho nejzkušenějšího zahrádkáře na světě!

Nahraďte ho rostlinnými proteiny!

Přestože bílkoviny jsou pro lidský organismus důležité, nemusíme je pokaždé čerpat jen z masa. Dají se nahradit i potravinami rostlinného původu, například luštěninami. Ty jsou, mimo jiné, již odedávna považovány za hotový sklad zdraví a krásy pro všechny ženy v nejlepších letech. Obsahují mnoho vitamínů B a A, kyselinu listovou, vápník a železo. Kromě něj však obsahují důležité fytoestrogeny, které jsou vhodné zejména při nedostatku estrogenu v ženském těle. Ten s věkem přirozeně ubývá, ovlivňuje reprodukční funkce, náladovost, ale i ženský vzhled a kilogramy.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tajemství je ve fazolích

Ty obsahují vlákninu, která lehce absorbuje karcinogeny, toxické látky a kromě toho přispívá ke správnému procesu trávení. Díky konzumaci luštěnin přežijí i ty prospěšné mikroorganismy.

Fazole si můžete udělat na množství způsobů, u nás je nejčastěji konzumujeme v polévce, ale v jiných končinách se často připravují vynikající fazolové zahuštěné omáčky či pečené fazolky. Dříve, než ale fazole dáte do úst, dobře je namočte ve vlažné vodě, jinak si koledujete o některé z nežádoucích účinků, které mohou organismus ovlivnit nedostatečným změkčením.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]I fazole umí být totiž škodlivé a o tom se již přesvědčili mnozí, kteří je konzumovali tvrdší. Nenamočená fazole se Vám totiž postará o nadýmání, plynatost a dokonce Vás po ní může i nepěkně přehnat. Ale to pouze v případě, že byste to přehnali i Vy s ní.