Úžasný domácí medovník s nadýchaným krémem

Medovník všichni milujeme a většina z nás pro něj běhá do cukrárny. To už dělat nemusíte, protože pro vás máme jedinečný recept, který vám bude chutnat. A navíc si užijete také sladko-kyselou chuť borůvek a jemnou chuť tvarohu. Něco takového jste ještě nejedli!

Reklama

Co budete potřebovat?

Všichni milovníci medovníku musí zkusit tento recept. Jakmile ho ochutnáte, jiný dezert již chtít nebudete. Na první pohled toho potřebujete hodně, ale výsledek stojí za to. Na tvarohovou směs potřebujete:

  • tvaroh – 600 g,
  • vejce – 4 ks,
  • máslo – 70 g,
  • cukr – 90 g,
  • vanilka – podle chuti,
  • pudink – 40 g.

Na těsto:

  • vejce – 2 ks,
  • med – 2 lžíce,
  • máslo – 100 g,
  • cukr – 100 g,
  • jedlá soda – 1 ½ lžičky.
Shutterstock

Na krém:

  • mléko – 400 ml,
  • cukr – 100 g,
  • pudink – 40 g,
  • vejce – 1 ks,
  • máslo – 280 g,
  • kondenzované mléko – 2 lžíce.

Borůvkový tvaroh:

  • borůvkové pyré – 100 g,
  • žloutek – 1 ks,
  • cukr – 80-100 g,
  • kukuřičný škrob – 10 g.

Pracovní postup

U prvního kroku smíchejte tvaroh s polovinou cukru a žloutků, rozpusťte máslo a bílky vyšlehejte do pěny se zbytkem cukru. Vše důkladně smíchejte dohromady. Formu vyložte pečicím papírem a naneste tvarohovou směs. Pečte ji na 180 stupňů po dobu 15 minut. Poté snižte na 160 stupňů a pečte dalších 25 minut. Na těsto uvařte všechny suroviny za stálého míchání a nakonec přidejte mouku. Vložte na 2 hodiny do lednice a poté vyválejte na 4 pláty těsta. Propíchejte vidličkou a pečte 4-7 minut na 180 stupňů.

Shutterstock

Na krém všechny ingredience společně vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté ho nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte kondenzované mléko a nakonec spojte dohromady s krémem. Nakonec si připravte borůvkový tvaroh tím, že vše smícháte, uvaříte do zhoustnutí a necháte vychladnout. Nakonec poskládejte medovník dohromady. Střídejte těsto, krém, borůvkový tvaroh, těsto, krém, tvarohovou směs, krém a nakonec těsto. Výsledek zabalte do potravinářské fólie a vložte na noc do lednice. Dobrou chuť!

Zdroj: plyashka.com

Reklama