Letní večery si přímo žádají dobrá a lehká jídla. V létě vnímáme jídlo více nosem, a proto se i statisticky více připravují jídla, které jsou voňavější a jejich hlavní devizou jsou lahodné bylinky. Pečený cuketový kastrol s bramborami a česnekem Vás ohromí svou lehkostí a dokonalou chutí. Aromatický tymián dodá jídlu kouzlo nepoznaného!
Co budete potřebovat?
- 3 menší cukety
- 3 středně velké brambory
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 100 g zakysané smetany
- strouhaný tvrdý sýr podle chuti
- tymián dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- 3 PL slunečnicového oleje
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Brambory oloupejte a nakrájejte na středně tenké plátky, na stejné nakrájejte i rajčata a cukety. Kolečka zeleniny naskládáme střídavě do zapékací misky podle toho, jak vidíte na obrázku a lehce přelijte olejem. Potom protlačte česnek a rovnoměrně ho rozložte po zelenině. Vše osolte, opepřete a posypte tymiánem. Zeleninu přelijte zakysanou smetanou, zcela na závěr vše zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.
Přejeme dobrou chuť!