Voňavý cuketový kastrol s bramborami a tymiánem: Skvělý tip na večeři, který Vás ohromí svou dokonalou chutí!

Letní večery si přímo žádají dobrá a lehká jídla. V létě vnímáme jídlo více nosem, a proto se i statisticky více připravují jídla, které jsou voňavější a jejich hlavní devizou jsou lahodné bylinky. Pečený cuketový kastrol s bramborami a česnekem Vás ohromí svou lehkostí a dokonalou chutí. Aromatický tymián dodá jídlu kouzlo nepoznaného!

Co budete potřebovat?

  • 3 menší cukety
  • 3 středně velké brambory
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g zakysané smetany
  • strouhaný tvrdý sýr podle chuti
  • tymián dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 PL slunečnicového oleje

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na středně tenké plátky, na stejné nakrájejte i rajčata a cukety. Kolečka zeleniny naskládáme střídavě do zapékací misky podle toho, jak vidíte na obrázku a lehce přelijte olejem. Potom protlačte česnek a rovnoměrně ho rozložte po zelenině. Vše osolte, opepřete a posypte tymiánem. Zeleninu přelijte zakysanou smetanou, zcela na závěr vše zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut, dokud nebude sýr zlatavý.

Přejeme dobrou chuť!

Čtěte také: Bleskové čoko kostky s rumem: Hotové za 20 minut a těsto je vždy vláčné, právě díky speciální polevě!