Rychlé koláče jsou nejvděčnější, a proto zpravidla i nejlépe chutnají. Nemáme s nimi hodně námahy a zároveň se těšíme, jak famózně chutnají. Přesně takový recept máme pro Vás i dnes. Broskvový koláč můžete připravit jak z čerstvých, tak i z kompotovaných broskví a chutnat bude stále stejně. Fantasticky!
Co budete potřebovat?
- 4 vajíčka
- 1 a ½ šálku polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- moučkový cukr dle chuti (my dáváme polovinu z dávky mouky)
- 300 g broskví
- 1 balíček vanilkového cukru
- mléko dle potřeby
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Broskve si nakrájejte na měsíčky. Celá vajíčka rozšlehejte s cukrem a přidejte i vanilkový cukr. Potom přidejte po menších dávkách mouku a prášek do pečiva. Pokud je těsto husté, přidejte trochu mléka. Vše spolu pěkně smíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci husté smetany.
Menší pekáč, nebo dortovou formu si vymažte máslem a vysypte moukou, následně do ní vylijte připravené těsto. Navrch naskládejte měsíčky broskví a každou jen lehce zatlačte dovnitř.
Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40-50 minut, do zlatova. Potom poprašte moučkovým cukrem a podávejte se studenou zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť!