Rychlý broskvový koláč aneb způsob jak ulahodit mlsným jazýčkům nečekané návštěvy!

Rychlé koláče jsou nejvděčnější, a proto zpravidla i nejlépe chutnají. Nemáme s nimi hodně námahy a zároveň se těšíme, jak famózně chutnají. Přesně takový recept máme pro Vás i dnes. Broskvový koláč můžete připravit jak z čerstvých, tak i z kompotovaných broskví a chutnat bude stále stejně. Fantasticky!

Co budete potřebovat?

  • 4 vajíčka
  • 1 a ½ šálku polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • moučkový cukr dle chuti (my dáváme polovinu z dávky mouky)
  • 300 g broskví
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • mléko dle potřeby

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Broskve si nakrájejte na měsíčky. Celá vajíčka rozšlehejte s cukrem a přidejte i vanilkový cukr. Potom přidejte po menších dávkách mouku a prášek do pečiva. Pokud je těsto husté, přidejte trochu mléka. Vše spolu pěkně smíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci husté smetany.

Menší pekáč, nebo dortovou formu si vymažte máslem a vysypte moukou, následně do ní vylijte připravené těsto. Navrch naskládejte měsíčky broskví a každou jen lehce zatlačte dovnitř.

Čtěte také: Žena našla v parku plachtu, pod kterou se něco viditelně ukrývalo. Pomalu ji odkryla a viděla boudu. Když se osmělila a nahlédla dovnitř, objevil se na jejím obličeji naprosto šokovaný výraz. Co zde nalezla? To neuvěříte!

Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40-50 minut, do zlatova. Potom poprašte moučkovým cukrem a podávejte se studenou zakysanou smetanou.

Přejeme dobrou chuť!