Onkologové pečují o naše zdraví v mnoha ohledech. A také svým pacientům doporučují, co by měli přestat dělat nebo naopak začít dělat. Jestli chcete snížit riziko vzniku rakoviny, musíte se řídit jejich radami. Z tohoto důvodu nám také radí, jaké potraviny vynechat z jídelníčku. Jejich složení je velmi škodlivé pro náš organismus. Jaké potraviny jsou podle onkologů velmi škodlivé?
Rafinované a umělé cukry
Sladké k našemu životu patří, ale musíme s ním pracovat opatrně. Snažte se konzumovat hlavně cukry z ovoce a vynechte umělá sladidla. Pokud něco obsahuje vysoký podíl fruktózy, zatěžuje to negativním způsobem váš organismus. Snažte se je proto nahradit přírodními variantami, např. medem.
Bílá mouka
Mnoho vysoce zpracovaných potravin obsahuje bílou mouku, která je velkým zdrojem sacharidů. Lékaři zjistili, že vysoká konzumace bílé mouky je spojena s rakovinou prsu. Proto byste ji měli nahradit jinými variantami, např. celozrnnou pšenicí, mandlemi nebo kokosem.
Uzené a nakládané potraviny
Vysoce zpracované potraviny obsahují řadu toxických sloučenin, které zvyšují riziko rakoviny. Lékaři obecně upozorňují na omezení uzených potravin i proto, že obsahují konzervační látky. To sice prodlužuje jejich životnost, ale také nám ničí zdraví.
Maso
Masné výrobky, červené maso a dokonce i losos (z farmy) představují riziko pro naše zdraví. Můžete si je pochopitelně dát jednou za čas, ale nesmíte těchto produktů konzumovat příliš mnoho. Jinak riskujete vysoký příjem konzervantů, soli a toxinů.
Brambůrky a popcorn
Nakonec onkologové upozorňují také na konzumaci chipsů nebo popcornu z mikrovlnné trouby. Brambůrky jsou bohaté na kalorie a tuky, které jsou škodlivé pro krevní tlak a cholesterol. Popcorn v sáčcích obsahuje mnoho toxických látek, které mohou zvyšovat riziko vzniku rakoviny. Jestli uvedené potraviny konzumujete, snadno se jejich příjem omezit nebo je zcela vyřadit.
Zdroj: tudasfaja.com