Citronový dort vypadá krásně a chutná stejně dobře

Reklama

Použití citrusů v dezertech je velmi oblíbené a uchylují se k tomu i profesionální cukráři. Užijte si vlastní citronový koláč u sebe doma za poměrně nízkou cenu. Uvidíte, že výrobu zvládnou i začátečníci a vždy si pochutnáte na neuvěřitelně nadýchaném a příjemně sladkém dezertu s mnoha chuťovými vrstvami.

Co budete potřebovat?

Na první pohled toho potřebujete poměrně hodně, ale není to pravda. Při pečení to není příliš a získáte křehký základ společně s nadýchaným krémem z citronového želé. Vše si připravte, postupujte krok za krokem a zaručeně neuděláte chybu. Výsledek vás mile překvapí a zajisté se stane vaším novým oblíbeným dezertem, který budete připravovat znovu a znovu. Na základ potřebujete:

  • prášek do pečiva – 2 lžičky,
  • cukr – 120 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • mouka – 120 gramů,
  • vejce – 3 ks,
  • máslo – 100 gramů.
Shutterstock

Na krém:

  • citronové želé – 1 balíček na 500 ml tekutiny,
  • smetana – 2 hrnky,
  • ztužovač krému – 2 balíčky,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • jogurt – 350 gramů,
  • zakysaná smetana – 1 hrnek,
  • cukr – 120 gramů,
  • citron – 2 ks.

Pracovní postup

Reklama

Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Zbytek surovin důkladně promíchejte v jiné míse a poté je propojte s moukou. Získáte homogenní těsto. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Troubu předehřejte na 175 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut. Mezitím si připravte krém. Smíchejte želé s 50 gramy cukru a 300 ml vody. Nechte ho nabobtnat a zahřejte směs na mírném ohni (nevařte). Poté si vyšlehejte šlehačku se ztužovačem tuku do tuhé hmoty.

Shutterstock

Nyní je čas propojit zakysanou smetanu s jogurtem, zbývajícím cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Vše vyšlehejte do hladké směsi. Přidejte želé o pokojové teplotě, vložte ho do lednice a počkejte, dokud krém nezhoustne. Nakonec přidejte šlehačku. Na upečený a vychladlý korpus nalijte připravený krém a vložte do lednice na 3 hodiny (nebo více). Místo zakysané smetany můžete do krému také použít tvaroh, jestli máte rádi krémovější strukturu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: freshlecker.com

Reklama