Vláčné, nadýchané buchtičky s česnekem, bylinkami a sýrem. Tak přesně to je to, co uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Hodí se skvěle jak ke snídani, tak ke svačině i ke studené večeři. Veřte, že se po nich jen zapráší!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 7 g sušeného droždí
- 60 g pšeničných otrub
- 1 PL medu
- 200 ml vody
- 30 ml olivového oleje
- 40 g másla
- 1 vaječný žloutek
- 2 stroužky česneku
- 50 g tvrdého sýra
- bylinky dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
- Nejprve si v misce smíchejte mouku, otruby a droždí. Doporučujeme čerstvé droždí, které si nejdříve rozpusťte v teplné vodě.
- Následně přidejte olivový olej, teplou vodu, med a sůl, a vše důkladně promíchejte. Mělo by Vám vzniknout hladké těsto, které nechte odležet alespoň 1,5 hodiny.
- Těsto si následně rozdělte na cca 20 stejných kusů, ze kterých vyformujte kuličky. Ty pak následně naskládejte těsně vedle sebe na pekáč předem vystlaný pečícím papírem. Doporučujeme přikrýt potravinářsko fólií a nechat odstát na teplém míste cca půl hodinu.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Poté si rozpusťe v misce máslo, které smíchejte se špetkou soli, žloutkem, prolisovaným česnekem a bylinkami dle Vaší chuti.
- Touto směsí poté potřete buchtičky a vložte je do trouby předem vyhřáté na 190 stupňů na cca 15-20 minut.
- Doporučujeme 5 minut před koncem ještě posypat strouhaným tvrdým sýrem, pak jsou buchtičky naprosto dokonalé.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama