V naší rodině milujeme pečivo, a tak jsem neustále přemýšlela, jak ty všechny mlsné jazýčky ukojit. Pak mi sousedka řekla o těchto famózních česnekových buchtách!

Vláčné, nadýchané buchtičky s česnekem, bylinkami a sýrem. Tak přesně to je to, co uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Hodí se skvěle jak ke snídani, tak ke svačině i ke studené večeři. Veřte, že se po nich jen zapráší!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 7 g sušeného droždí
  • 60 g pšeničných otrub
  • 1 PL medu
  • 200 ml vody
  • 30 ml olivového oleje
  • 40 g másla
  • 1 vaječný žloutek
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g tvrdého sýra
  • bylinky dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si v misce smíchejte mouku, otruby a droždí. Doporučujeme čerstvé droždí, které si nejdříve rozpusťte v teplné vodě.
  2. Následně přidejte olivový olej, teplou vodu, med a sůl, a vše důkladně promíchejte. Mělo by Vám vzniknout hladké těsto, které nechte odležet alespoň 1,5 hodiny.
  3. Těsto si následně rozdělte na cca 20 stejných kusů, ze kterých vyformujte kuličky. Ty pak následně naskládejte těsně vedle sebe na pekáč předem vystlaný pečícím papírem. Doporučujeme přikrýt potravinářsko fólií a nechat odstát na teplém míste cca půl hodinu.
  4. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Poté si rozpusťe v misce máslo, které smíchejte se špetkou soli, žloutkem, prolisovaným česnekem a bylinkami dle Vaší chuti.
  5. Touto směsí poté potřete buchtičky a vložte je do trouby předem vyhřáté na 190 stupňů na cca 15-20 minut.
  6. Doporučujeme 5 minut před koncem ještě posypat strouhaným tvrdým sýrem, pak jsou buchtičky naprosto dokonalé.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Pozor! Není to žádný trik! Víme, jak na lahodné domácí plněné loupáčky! Na ty z obchodu již nikdy nesáhnete, jelikož vláčností ani chutí nikdy nedosáhnout na ty, které si doba upečete. Co na ně budete potřebovat?