Taky jste nadšení, když začne houbová sezóna? Máme pro Vás užasný recept na houbovo-masové karbanátky, které Vás na 100 % překvapí! Díky hříbkům jsou karbanátky krásně šťavnaté a tak potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 450 g mletého vepřového masa
- 300 g žampiónů, nebo Vašich oblíbených hříbků
- 80 g tvrdého sýra
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 175 g rýže
- 160 ml vody
- 2 rajčata
- 200 ml rajčatového protlaku
- 3 PL hladké mouky
- 4-5 PL zakysané smetany
- 1 ČL kopru
- 1 ČL cukru
- sůl a koření dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si uvařte rýži, kterou nechte následně vychladnout.
- Poté si vezměte cibuli a hříbky, které nakrájejte na kostičky a následně rozmixujte na tzv. pyré.
- Teď přijde na řadu mleté maso, které si dejte do samostatné velké mísy. Poté přidejte houbovou směs, rýži, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný tvrdý sýr a kopr. Nezapomeňte důkladně promíchat.
- Z připravené směsi si vytvarujte kuličky libovolné velikosti. Doporučujeme navlhčit si ruce, ať Vám to tvarování jde pěkně od ruky.
- Teď je na řadě příprava omáčky. Nejprve si nakrájejte na plátky rajčata, poté přidejte protlak, cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby zahustěte moukou.
- Kuličky poté vyskládejte na pekáč, zalijte připravenou omáčkou a pečte na 180 stupňů přibližně 60 minut. Pekáč nezapomeňte přikrýt alobalem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama