Máte velkou rodinu a málo času? Tak právě pro Vás je tento recept na masovo-hříbkové kuličky s vynikající rajčatovou omáčkou!

Taky jste nadšení, když začne houbová sezóna? Máme pro Vás užasný recept na houbovo-masové karbanátky, které Vás na 100 % překvapí! Díky hříbkům jsou karbanátky krásně šťavnaté a tak potěší i ty nejmlsnější jazýčky.

Co budete potřebovat?

  • 450 g mletého vepřového masa
  • 300 g žampiónů, nebo Vašich oblíbených hříbků
  • 80 g tvrdého sýra
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 175 g rýže
  • 160 ml vody
  • 2 rajčata
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 3 PL hladké mouky
  • 4-5 PL zakysané smetany
  • 1 ČL kopru
  • 1 ČL cukru
  • sůl a koření dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si uvařte rýži, kterou nechte následně vychladnout.
  2. Poté si vezměte cibuli a hříbky, které nakrájejte na kostičky a následně rozmixujte na tzv. pyré.
  3. Teď přijde na řadu mleté maso, které si dejte do samostatné velké mísy. Poté přidejte houbovou směs, rýži, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný tvrdý sýr a kopr. Nezapomeňte důkladně promíchat.
  4. Z připravené směsi si vytvarujte kuličky libovolné velikosti. Doporučujeme navlhčit si ruce, ať Vám to tvarování jde pěkně od ruky.
  5. Teď je na řadě příprava omáčky. Nejprve si nakrájejte na plátky rajčata, poté přidejte protlak, cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby zahustěte moukou.
  6. Kuličky poté vyskládejte na pekáč, zalijte připravenou omáčkou a pečte na 180 stupňů přibližně 60 minut. Pekáč nezapomeňte přikrýt alobalem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Starý dědeček byl ponížen k zemi, načež jeho vnuk udělal šokující věc. Zjistěte, co se stalo.