Pudink a želé jsou zkrátka jedněmi z nejoblíbenějších a nejchutnějších dezertů, které uspokojí i ty nejmlsnější dětské jazýčky. Nemluvě o tom, že mluvíme-li o sladkostech, jedná se o jedny z nejzdravějších sladkých dezertů. Kromě toho, že želatina je vynikající na chrupavky a klouby, je to také vynikající zpestření Vašich rodinných večerů. My jsem se proto rozhodli pro Vás sepsat 4 TOP recepty na pudinky a želé!
Reklama
Syté čokoládové želé
Co budete potřebovat?
- 8 vajec
- 200 g práškového cukru
- 1 l mléka
- 50 g kakaa
- 25 g želatiny
- vanilkový cukr dle chuti
Jak na to?
- Želatinu si nejprve rozpusťte dle pokynů na balení.
- Následně odstraňte bílky od žloutků a bílky si vyšlehejte do tuhé pěny. Žloutky pak vyšlehejte s cukrem a kakaem v mléce.
- Mléčnou směs poté vložte do ohně a pomalu začněte vařit. Za stálého míchání přiveďte k varu a následně odstavte.
- Do mírně vychlazené směsi poté přidejte želatinu a pěnu z bílků, důkladně promíchejte a dejte do ledničky na cca půl hodiny.
Jogurtové želé
Co budete potřebovat?
Reklama
- 1 šálek studené vody
- ½ l vroucí vody
- 40 g želatiny
- 2 PL bílého jogurtu
- 100 g práškového cukru
- ½ citronové kůry
- 2 PL koňaku
Jak na to?
- Nejprve si nechte želatinu nabobtnat ve studené vodě, po 20 minutách přidávejte vroucí vodu a důkladně míchejte.
- Mezitím si jogurt vyšlehejte s cukrem, přidejte koňak a kůru z poloviny citronu a za stálého míchání přidejte želatinu.
- Do želé přidejte malé čokoládové hoblinky a nechte cca 30 minut vychladit v ledničce.
Mléčné suflé
Co budete potřebovat?
- 500 ml mléka
- 25 g želatiny
- 2 PL práškového cukru
- 4 balení vanilkového cukru
Jak na to?
- Nejpve si nechte želatinu nabobtnat ve vodě dle návodu k použití, rozpusťte cukr v mléce a přiveďte hotovu směs k varu.
- Následně přidejte vanilkový cukr do horkého mléka a nakonec i želatinu. Směs důkladně promíchejte a doporučujeme použít i ruční mixér, abyste dokázali směs vyšlehat do tuhé pěny.
- Poté nalijte do šálků a nechte ztuhnout v chladničce.
Tvarohové želé
Co budete potřebovat?
- 100 g jemného tvarohu
- 1 PL želatiny
- 200 ml mléka
- 2 PL práškového cukru
Jak na to?
- Nejprve si cukr rozpusťte v mléce a chvilku povařte.
- Mezitím si nechte ve studené vodě nabobtnat želatinu, vždy postupujte dle pokynů na obalu.
- Směs následně přidejte do vařeného mléka, které poté nechte vychladnout.
- Po vychlazení přendejte směs do větší misky a vyšlehejte s tvarohem za použití ručního mixéru.
- Výsledné tvarohové želé poté dejte do šálků, případně ozdobte ovocem, a nechte v ledničce vychladit.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama