Nevíte, jak uspokojit mlsné jazýčky Vašich ratolestí? Pak se podívejte na tyto 4 TOP recepty na pudinky a želé. Určitě Vás ani Vaše děti nezklamou!

Pudink a želé jsou zkrátka jedněmi z nejoblíbenějších a nejchutnějších dezertů, které uspokojí i ty nejmlsnější dětské jazýčky. Nemluvě o tom, že mluvíme-li o sladkostech, jedná se o jedny z nejzdravějších sladkých dezertů. Kromě toho, že želatina je vynikající na chrupavky a klouby, je to také vynikající zpestření Vašich rodinných večerů. My jsem se proto rozhodli pro Vás sepsat 4 TOP recepty na pudinky a želé!

Syté čokoládové želé

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Když jsem doma dětem připravila pudinkové falešné tiramisu, nemohly se ho nabažit. O tento skvělý recept se dnes s Vámi podělím!

  • 8 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1 l mléka
  • 50 g kakaa
  • 25 g želatiny
  • vanilkový cukr dle chuti

Jak na to?

  1. Želatinu si nejprve rozpusťte dle pokynů na balení.
  2. Následně odstraňte bílky od žloutků a bílky si vyšlehejte do tuhé pěny. Žloutky pak vyšlehejte s cukrem a kakaem v mléce.
  3. Mléčnou směs poté vložte do ohně a pomalu začněte vařit. Za stálého míchání přiveďte k varu a následně odstavte.
  4.  Do mírně vychlazené směsi poté přidejte želatinu a pěnu z bílků, důkladně promíchejte a dejte do ledničky na cca půl hodiny.

Jogurtové želé

Co budete potřebovat?

  • 1 šálek studené vody
  • ½ l vroucí vody
  • 40 g želatiny
  • 2 PL bílého jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • ½ citronové kůry
  • 2 PL koňaku

Jak na to?

  1. Nejprve si nechte želatinu nabobtnat ve studené vodě, po 20 minutách přidávejte vroucí vodu a důkladně míchejte.
  2. Mezitím si jogurt vyšlehejte s cukrem, přidejte koňak a kůru z poloviny citronu a za stálého míchání přidejte želatinu.
  3. Do želé přidejte malé čokoládové hoblinky a nechte cca 30 minut vychladit v ledničce.

Mléčné suflé

Co budete potřebovat?

  • 500 ml mléka
  • 25 g želatiny
  • 2 PL práškového cukru
  • 4 balení vanilkového cukru

Jak na to?

  1. Nejpve si nechte želatinu nabobtnat ve vodě dle návodu k použití, rozpusťte cukr v mléce a přiveďte hotovu směs k varu.
  2. Následně přidejte vanilkový cukr do horkého mléka a nakonec i želatinu. Směs důkladně promíchejte a doporučujeme použít i ruční mixér, abyste dokázali směs vyšlehat do tuhé pěny.
  3. Poté nalijte do šálků a nechte ztuhnout v chladničce.

Tvarohové želé

Co budete potřebovat?

  • 100 g jemného tvarohu
  • 1 PL želatiny
  • 200 ml mléka
  • 2 PL práškového cukru

Jak na to?

  1. Nejprve si cukr rozpusťte v mléce a chvilku povařte.
  2. Mezitím si nechte ve studené vodě nabobtnat želatinu, vždy postupujte dle pokynů na obalu.
  3. Směs následně přidejte do vařeného mléka, které poté nechte vychladnout.
  4. Po vychlazení přendejte směs do větší misky a vyšlehejte s tvarohem za použití ručního mixéru.
  5. Výsledné tvarohové želé poté dejte do šálků, případně ozdobte ovocem, a nechte v ledničce vychladit.

Dobrou chuť přejeme!