Trpíte zácpou a už nevíte co by vám pomohlo? Zkuste těchto 9 přírodních prostředků pro okamžitou pomoc!

Máte problémy se zácpou? Hlavním problémem je nejspíše potrava, kterou přijímáte. Například pokud jíte mnoho mléčných výrobků nebo máte špatný pitný režim a tudíž přijímáte málo tekutin, může to způsobovat zácpu. Další hlavní problém je například když máte práci, kde hodně sedíte. Takže pokud pracujete někde v kanceláři u počítače, tak je to jeden z dalších příčin, proč trpíte zácpou. Pokud vás tento problém opravdu trápí, vykašlete se na veškeré prášky a ušetřete si peníze. Můžete váš problém totiž vyřešit mnohem levněji, a to pomocí přírodních prostředků, které máte stoprocentně doma.
Nepoužívejte projímadlo a zkuste právě těchto 9 přírodních léků na zácpu.

Voda

Čtěte také: Trápí vás ledvinové kameny? Tento starý indický recept umí skutečné zázraky. Potřebujete na něj pouze jednu potravinu, která je sice exotická, ale dnes ji seženete zcela běžně. Co vám pomůže od problémů?

Může se to zdát jako absurdní věc, ale je to tak. Dodržování pitného režimu je velice důležité pro zažívání a trávení a podporuje funkci svalů. Pokud má tělo nedostatek vody, trávicí systém může dobře zpracovávat živiny a tak předcházet zácpě. Pro dobré trávení byste měli vypít minimálně 8 sklenic vody a udržet tak vaše svaly v činnosti.

Švestková šťáva

Možná z jedním z nejvíce klasických přípravků na zácpu je švestková šťáva. Švestky mají vysoký obsah vlákniny a sobitol. Se šťávou to ale nepřehánějte.
Po této šťávě již nebude mít problémy si dojít na toaletu.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Olivový olej

Čistý olivový olej je víc, než kde jaký lék a může vám pomoci zmírnit problémy zácpy. Vezmě se si lžíci olivového oleje před snídaní ráno.
Olej potom stipmuluje trávicí trakt a problémy tak pomaličku odeznívají. Maže střeva a současně poskytuje antioxidační ochranu.

Citrónová voda

Kyselina citrónová v citrónu působí jako stimulant vašeho zažívacího systému a může tak pomoc vyplacit toxiny a nestrávitelný materiál z těla, který se ukrýval podél stěn tlustého střeva. Míchání šťávy z půlky citrónu se sklenicí vody vám pomůže získat tekutiny, které potřebujete k tomu, aby se vše opět vrátilo do normálu.

Lněný olej

Lněný olej je poměrně jednoduchý domácí prostředek pro zácpu. Jedná se o pomoc, kdy se pokryjí stěny střeva a zvyšuje se tak počet střevních pohybů. Stačí smíchat 1 lžíci lněného oleje s jednou skleničkou pomerančového džusu. Pijde podle potřeby, ale nechte odležet alespoň 5 hodiny aby to začalo pracovat.

Probiotika

Jezte jogurty a kefír například ke snídani, a to buď samotné nebo například s vločkami. Probiotické kmeny Lactobacillus a Bifidobacterius podporují zdravé střevo, což vede ke zmírnění problému s vaší zácpou.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Prášek do pečiva

Smíchejte jednu čajovou lžičku sody na pečení v 1/4 šálku teplé vody a můžete čekat, že tato směs zmírní bolesti a tlaky ve vašem břiše, které jsou způsobené zácpou. SNižují se tak příznaky a pomáhá například i od pálení žáhy. Čím rychleji dopijete kombinaci vody a sody, tím lépe bude fungovat.

Cvičení

Pohyb podoporuje svaly a stimulije trávení. Lékaři doporučují například procházku po jídle, protože se vše lépe strává. U případů občasné zácpy se cvičení pánevního dna ukázalo jako účinná metoda. Naříklad i jóga nebo pilates vám mohou pomoci od problémů s trávím.