Tvaroh je velmi zdravé jídlo, které naše tělo ocení zejména v syrovém stavu. Přidat ho do pečiva je však geniální nápad, protože sladké pochoutky z této suroviny jsou bezkonkurenčně delikátní a vláčné. Pokud tedy hodláte péct, rozhodně dejte přednost tomuto receptu, jehož výsledkem jsou naoko krásné a na chuť famózní tvarohové růžičky.
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jejich lahodná chuť, okouzlující sladká vůně a atraktivní vzhled Vás okamžitě dostanou. Tento rychlý a jednoduchý recept na pečení z několika základních ingrediencí Vás tak jistě potěší!
Co budete potřebovat?
- 450 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 100 g másla
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 ČL sody bikarbóny
- 1 balení vanilkového cukru
- 1/2 ČL soli
- 2 žloutky
Jak na to?
- V misi si nejprve smíchejte vyšlehané vaječné žloutky, jemné máslo, sůl, vanilku a krystalový cukr. Vše poté důkladně promíchejte.
- [hana-code-insert name=’google‘ /]Do připravené směsi následně přidejte hladkou mouku a sodu bikarbónu. Množství mouky vždy určujte dle obsahu vlhkosti v tvarohu, tak abyste vypracovali těsto, které se nelepí a je poměrně husté.
- Poté si vyválejte těsto o průměru 2 až 3 milimetry. Pomocí šálku či perníčkové formy vykrájejte kolečka. Vyřezaná kolečka následně položte na sebe (3 až 4 ks) s mírným posunem a potom z nich srolujte závitek.
- Výsledný váleček poté rozřízněte na 2 části a z nich vytvořte 2 malé růžičky. Dokončené růže poté vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Doporučujeme růžičky potřít před pečením vajíčkem, aby dostaly nazlátlou barvu.
- Pečte je při 120 stupních po dobu 20 až 30 minut, v závislosti na nastavení a druhu trouby.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po pečení je můžete posypat práškovým cukrem a podávat.
Dobrou chuť Vám přejeme!
Reklama