Dokonalý recept, který jednoznačně zažene chuť na sladké. Růžičky z tvarohového těsta, jejichž příprava Vám zabere jen 20 minut!

Tvaroh je velmi zdravé jídlo, které naše tělo ocení zejména v syrovém stavu. Přidat ho do pečiva je však geniální nápad, protože sladké pochoutky z této suroviny jsou bezkonkurenčně delikátní a vláčné. Pokud tedy hodláte péct, rozhodně dejte přednost tomuto receptu, jehož výsledkem jsou naoko krásné a na chuť famózní tvarohové růžičky.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jejich lahodná chuť, okouzlující sladká vůně a atraktivní vzhled Vás okamžitě dostanou. Tento rychlý a jednoduchý recept na pečení z několika základních ingrediencí Vás tak jistě potěší!

Co budete potřebovat?

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 ČL sody bikarbóny
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 žloutky

Jak na to?

  1. V misi si nejprve smíchejte vyšlehané vaječné žloutky, jemné máslo, sůl, vanilku a krystalový cukr. Vše poté důkladně promíchejte.
  2. [hana-code-insert name=’google‘ /]Do připravené směsi následně přidejte hladkou mouku a sodu bikarbónu. Množství mouky vždy určujte dle obsahu vlhkosti v tvarohu, tak abyste vypracovali těsto, které se nelepí a je poměrně husté.
  3. Poté si vyválejte těsto o průměru 2 až 3 milimetry. Pomocí šálku či perníčkové formy vykrájejte kolečka. Vyřezaná kolečka následně položte na sebe (3 až 4 ks) s mírným posunem a potom z nich srolujte závitek.
  4. Výsledný váleček poté rozřízněte na 2 části a z nich vytvořte 2 malé růžičky. Dokončené růže poté vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Doporučujeme růžičky potřít před pečením vajíčkem, aby dostaly nazlátlou barvu.
  5. Pečte je při 120 stupních po dobu 20 až 30 minut, v závislosti na nastavení a druhu trouby.
  6. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Po pečení je můžete posypat práškovým cukrem a podávat.

Dobrou chuť Vám přejeme!

Čtěte také: Měla tak řídké vlasy, že se styděla kamkoli jít. Návštěva stylistky vše neuvěřitelně změnila!