Přiznejte to! Když se vrátíte po práci domů, stejně jako miliony dalších pracovníků, se stavíte v nejbližší cukrárně a hledáte „něco sladkého“, čím byste si alespoň trochu osladili život! I já to často dělám. Ne každý si však může každý den dovolit kupovat zákusky v cukrárně. Co si budeme povídat, celkem to leze do rodinného rozpočtu. Proto si dnes upečeme domácí rustikální italský jablkový koláč, který Vám jistě chuť na sladké zažene. Navíc jste si vždy jisti o přirozenosti ingrediencí a zbyde Vám více peněz na další radovánky.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 180 g pšeničné mouky
- 4 ks jablek
- 2 žloutky
- 140 g krystalového cukru
- 50 g másla
- 125 ml mléka
- prášek do pečiva
- špetku soli
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si odložte 3 PL krystalového cukru, které využijeme později na posyp koláče. Zbytek cukru vyšlehejte se žloutky.
- Poté si rozpusťte máslo a 1/2 másla poté přilijte k vyšlehaným žloutkům.
- Následně přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte.
- Formu na pečení si buď vymažte máslem, případně vystelte pečícím papírem a připravené těsto do ní nalijte.
- Teď přichází na řadu jablka, která oloupejte, nakrájejte na plátky a vyložte na těsto.
- Závěrem jablka posypte zbylým cukrem a zalijte zbylým rozpuštěným máslem.
- Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180°C něco přes půl hodiny (cca 35 minut).
Dobrou chuť přejeme!
Reklama