Chcete si po obídku k nedělní kávičce dát něco sladkého, ale při tom nestrávit hodiny v kuchyni? Pak vyzkoušejte tento rychlý italský jablkový koláč!

Přiznejte to! Když se vrátíte po práci domů, stejně jako miliony dalších pracovníků, se stavíte v nejbližší cukrárně a hledáte „něco sladkého“, čím byste si alespoň trochu osladili život! I já to často dělám. Ne každý si však může každý den dovolit kupovat zákusky v cukrárně. Co si budeme povídat, celkem to leze do rodinného rozpočtu. Proto si dnes upečeme domácí rustikální italský jablkový koláč, který Vám jistě chuť na sladké zažene. Navíc jste si vždy jisti o přirozenosti ingrediencí a zbyde Vám více peněz na další radovánky.

Co budete potřebovat?

  • 180 g pšeničné mouky
  • 4 ks jablek
  • 2 žloutky
  • 140 g krystalového cukru
  • 50 g másla
  • 125 ml mléka
  • prášek do pečiva
  • špetku soli

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si odložte 3 PL krystalového cukru, které využijeme později na posyp koláče. Zbytek cukru vyšlehejte se žloutky.
  2. Poté si rozpusťte máslo a 1/2 másla poté přilijte k vyšlehaným žloutkům.
  3. Následně přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte.
  4. Formu na pečení si buď vymažte máslem, případně vystelte pečícím papírem a připravené těsto do ní nalijte.
  5. Teď přichází na řadu jablka, která oloupejte, nakrájejte na plátky a vyložte na těsto.
  6. Závěrem jablka posypte zbylým cukrem a zalijte zbylým rozpuštěným máslem.
  7. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180°C něco přes půl hodiny (cca 35 minut).

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Lepší čokoládový dezert jste nikdy nejedli. Bez mouky a bez pečení