Existuje mnoho receptů na cheescaky, stejně jako ohromný počet způsobů přípravy jablečného koláče. Ale dnes máme něco zvláštního, dezert 2v1, jedná se o jablečný cheescake s vynikající vůní ořechů a citronové kůry.
Reklama
Tento dezert je neodmyslitelně spojen s podzimem a horkým bylinným čajem. To je přesně to, co Vám doporučujeme do postele k filmu při sychravém podzimu.
Co budete potřebovat?
- 700 g jablek
- 1 citron
- 75 g rozinek
- špetku zázvoru (sušeného, či čerstvého)
- 125 g cukru
- 4 žloutky a bílky
- 500 g tvarohu
- 50 g kešu oříšků
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- špetku soli
- 2 PL strouhanky
- 1 PL másla
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si nastrouhejte citrónovou kůru z 1/2 citrónu a smíchejte se špetkou zázvoru.
- Rozinky doporučujeme zalít vroucí vodou a nechat odstát 10 minut.
- Poté si oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky. Aby Vám jablka nezhnědla, pokapejte je citrónovou šťávou.
- Následně jablka přidejte ke směsi zázvoru, rozinek, citrónové kůry a 50 g cukru. Vše důkladně promíchejte a nechte přibližně 60 minut odstát.
- Mezitím si vyrobte směs rozmixovaných kešu oříšků, mascarpone, žloutků, zbytku cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva.
- Bílky si nezapomeňte vyšlehat se špetkou soli do tuhé pěny, kterou poté opatrně vmíchejte do směsi mascarpone, společně s jablky.
- Dortou formu si nezapomeňte vyložit pečícím papírem, případně vymazat máslem a vysypat strouhankou.
- Pak už jen stačí vylít do formy připravené těsto a dát péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupnňů na cca 45 minut.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama