Podzim už je tu a s tím i jednoduchý recept na výborný podzimní jablkový cheescake. Skvělá příležitost, jak si vychutnat tvarohový cheescake a jablkový koláč v jednom!

Existuje mnoho receptů na cheescaky, stejně jako ohromný počet způsobů přípravy jablečného koláče. Ale dnes máme něco zvláštního, dezert 2v1, jedná se o jablečný cheescake s vynikající vůní ořechů a citronové kůry.

Tento dezert je neodmyslitelně spojen s podzimem a horkým bylinným čajem. To je přesně to, co Vám doporučujeme do postele k filmu při sychravém podzimu.

Co budete potřebovat?

  • 700 g jablek
  • 1 citron
  • 75 g rozinek
  • špetku zázvoru (sušeného, či čerstvého)
  • 125 g cukru
  • 4 žloutky a bílky
  • 500 g tvarohu
  • 50 g kešu oříšků
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetku soli
  • 2 PL strouhanky
  • 1 PL másla

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si nastrouhejte citrónovou kůru z 1/2 citrónu a smíchejte se špetkou zázvoru.
  2. Rozinky doporučujeme zalít vroucí vodou a nechat odstát 10 minut.
  3. Poté si oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky. Aby Vám jablka nezhnědla, pokapejte je citrónovou šťávou.
  4. Následně jablka přidejte ke směsi zázvoru, rozinek, citrónové kůry a 50 g cukru. Vše důkladně promíchejte a nechte přibližně 60 minut odstát.
  5. Mezitím si vyrobte směs rozmixovaných kešu oříšků, mascarpone, žloutků, zbytku cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva.
  6. Bílky si nezapomeňte vyšlehat se špetkou soli do tuhé pěny, kterou poté opatrně vmíchejte do směsi mascarpone, společně s jablky.
  7. Dortou formu si nezapomeňte vyložit pečícím papírem, případně vymazat máslem a vysypat strouhankou.
  8. Pak už jen stačí vylít do formy připravené těsto a dát péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupnňů na cca 45 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Jak se přirozeně zbavit věkových skvrn, bradavic a černých teček? Máme ověřený způsob!