Takové intenzivní, pikantní a nakládané překvapení … lilek! O tom jak ho připravit, Vám dnes s chutí povíme!
Reklama
Od prvního naložení zeleniny už uplynulo jisto jistě tolik let, že nikdo už ani neodhadne, kdo mohl jako první přijít s nakládaným lilkem. Nicméně olivový nálev je zkrátka TOP! Koření můžete přidat dle Vašeho uvážení (oregano může být nahrazeno mátou), ale určitě nezapomínejte na česnek. Lilek s česnekem je totiž naprosto báječný! A pro milovníky ostrých chutí, doporučujeme přidat do každé nádoby malou chilli papričku.
Co budete potřebovat?
- 500 g lilku
- 3 stroužky česneku
- 400 ml olivového oleje
- 250 ml octu
- koření dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si umyjte a nakrájejte lilek na pásky nebo kroužky o tloušťce 1 cm.
- Poté si smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu.
- Pak přidejte lilek a ten vařte cca 4 minuty.
- Poté odložte lilek na papírový ručník, nechte ho zchladit a poté ho posypte oreganem.
- Pak lilek naskládejte do sterilizované nádoby a proložte ho na plátky nakrájeným česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem.
- Promíchejte vidličkou tak, aby zmizely přebytečné vzduchové bubliny a nechte několik hodin pro tentýž účel odležet.
- Poté nádobu uzavřete a ponořte ji do vroucí vody na dobu 30 minut.
- Skladujte na tmavém místě.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama