Nikdy bych nečekala, že jde naložit i tato zelenina, ale nakládaný lilek je zkrátka TOP! Jednoznačně doporučuji vyzkoušet!

Takové intenzivní, pikantní a nakládané překvapení … lilek! O tom jak ho připravit, Vám dnes s chutí povíme!

Od prvního naložení zeleniny už uplynulo jisto jistě tolik let, že nikdo už ani neodhadne, kdo mohl jako první přijít s nakládaným lilkem. Nicméně olivový nálev je zkrátka TOP! Koření můžete přidat dle Vašeho uvážení (oregano může být nahrazeno mátou), ale určitě nezapomínejte na česnek. Lilek s česnekem je totiž naprosto báječný! A pro milovníky ostrých chutí, doporučujeme přidat do každé nádoby malou chilli papričku.

Co budete potřebovat?

  • 500 g lilku
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml olivového oleje
  • 250 ml octu
  • koření dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si umyjte a nakrájejte lilek na pásky nebo kroužky o tloušťce 1 cm.
  2. Poté si smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu.
  3. Pak přidejte lilek a ten vařte cca 4 minuty.
  4. Poté odložte lilek na papírový ručník, nechte ho zchladit a poté ho posypte oreganem.
  5. Pak lilek naskládejte do sterilizované nádoby a proložte ho na plátky nakrájeným česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem.
  6. Promíchejte vidličkou tak, aby zmizely přebytečné vzduchové bubliny a nechte několik hodin pro tentýž účel odležet.
  7. Poté nádobu uzavřete a ponořte ji do vroucí vody na dobu 30 minut.
  8. Skladujte na tmavém místě.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Pěkné cuketky z trouby, obalované ve smetanovo-sýrovém základu. Křupavé a jemné zároveň! Toto budete chít jíst pořád a pořád!