Vzdušné těsto, velkorysá skořicová chuť, sladké banány a krémová glazura … To jsou jen slova, která jen těžko dokáží popsat všechny chuťové pocity dezertu, o kterém se chystáme mluvit. Určitě byste si měli připravit tento domácí koláč k odpolední kávičce.
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 420 g pšeničné mouky
- 260 ml mléka
- 2 banány
- 11 g droždí
- 200 g másla
- 1 PL skořice
- 100 g cukru
- vlašské ořechy
- 200 g moučkového cukru
- špetku soli
- špetku hřebíčku
Jak na to?
- Nejprve si rozpusťte 3 PL másla ve 230 ml mléka, které byste ale neměli přivést do varu.
- Následně přidejte droždí a nechte cca po dobu 10 minut odstát.
- Pak přidejte lžíci cukru, špetku soli a důkladně promíchejte.
- Poté přidejte mouku a 1 rozmačkaný banán.
- Těsto bude pravděpodobně lepivé, proto si na pracovní stůl roztřete trochu mouky. Těsto se Vám pak bude lépe hníst.
- Těsto umístěte následně do misky, přikryjte ručníkem a položte na teplé místo na cca hodinu odstát.
- Z těsta si vyválejte obdelník (čtverec) a posypte ho nakrájenými ořechy, skořicí, hřebíčkem a nakrájeným banánem. Poté vše důkladně zamotejte do jedné velké rolády.
- Roládu z těsta nakrájejte na cca 8 kusů.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Plech na pečení si vymažte máslem, nebo vystelte pečícím papírem a pečte při teplotě 180 stupňů cca 50 minut.
- V malém kastrůlku si mezitím roztavte 3 PL másla, přidejte 2 PL mléka a moučkový cukr. Pokud je glazura příliš silná, přidejte více mléka.
- Výsledné rolky následně zakryjte hotovou glazurou.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama