Tip na dokonalý dezert k odpolední kávičce. Tuto bánánovo-skořicovou roládu už ze své paměti nedostanete!

Vzdušné těsto, velkorysá skořicová chuť, sladké banány a krémová glazura … To jsou jen slova, která jen těžko dokáží popsat všechny chuťové pocity dezertu, o kterém se chystáme mluvit. Určitě byste si měli připravit tento domácí koláč k odpolední kávičce.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 420 g pšeničné mouky
  • 260 ml mléka
  • 2 banány
  • 11 g droždí
  • 200 g másla
  • 1 PL skořice
  • 100 g cukru
  • vlašské ořechy
  • 200 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • špetku hřebíčku

Jak na to?

  1. Nejprve si rozpusťte 3 PL másla ve 230 ml mléka, které byste ale neměli přivést do varu.
    булочки с корицей
  2. Následně přidejte droždí a nechte cca po dobu 10 minut odstát.
  3. Pak přidejte lžíci cukru, špetku soli a důkladně promíchejte.
  4. Poté přidejte mouku a 1 rozmačkaný banán.
  5. Těsto bude pravděpodobně lepivé, proto si na pracovní stůl roztřete trochu mouky. Těsto se Vám pak bude lépe hníst.
  6. Těsto umístěte následně do misky, přikryjte ručníkem a položte na teplé místo na cca hodinu odstát.
  7. Z těsta si vyválejte obdelník (čtverec) a posypte ho nakrájenými ořechy, skořicí, hřebíčkem a nakrájeným banánem. Poté vše důkladně zamotejte do jedné velké rolády.
  8. Roládu z těsta nakrájejte na cca 8 kusů.
  9. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Plech na pečení si vymažte máslem, nebo vystelte pečícím papírem a pečte při teplotě 180 stupňů cca 50 minut.
  10. V malém kastrůlku si mezitím roztavte 3 PL másla, přidejte 2 PL mléka a moučkový cukr. Pokud je glazura příliš silná, přidejte více mléka.
  11. Výsledné rolky následně zakryjte hotovou glazurou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: To, co se stane, když si namočíte nohy do jablečného octa je hotový zázrak! 10+ účinků, které má právě jablečný ocet!