Co Vás napadne, když slyšíte slovo „Itálie“? První věc, která napadne nás, jsou jednoznačně těstoviny – ochucené, kořeněné a pokorné jídlo. A co víc, je to tak rychlý a snadný pokrm, že si nalezl zalíbení téměř všech.
Reklama
Navrhujeme Vám vyzkoušet tento chutný a klasický recept na přípravu italských těstovin, který je vhodný zejména tehdy, když Vás čas tlačí.
Špagety Carbonara
Co budete potřebovat?
- 350 g šunky nebo slaniny
- 400 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 žloutky
- 2 stroužky česneku
- 225 ml smetany, nebo zakysané smetany
- 75 g strouhaného parmezánu
- sůl dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Reklama
- Nejprve si na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Poté si nakrájejte česnek a šunku, a ty na oleji rychle osmažte, cca 3 minuty.
- Následně si připravte omáčku tak, že vyšleháte smetanu společně se žloutky. Poté přidáte parmazán, sůl a pepř dle chuti.
- Uvařte si špagety, nejlépe al dente. Poté je sceďte a přidejte ke směsi česneku a šunky.
- Potom už stačí přidat jen omáčku a vše vařit po dobu 7-8 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama