Každý zná špagety carbonara, ne každý je však umí připravit. Podívejte se na jednoduchý a rychlý recept, díky kterému připravíte ty nejlepší špagety!

Co Vás napadne, když slyšíte slovo „Itálie“? První věc, která napadne nás, jsou jednoznačně těstoviny – ochucené, kořeněné a pokorné jídlo. A co víc, je to tak rychlý a snadný pokrm, že si nalezl zalíbení téměř všech.

Navrhujeme Vám vyzkoušet tento chutný a klasický recept na přípravu italských těstovin, který je vhodný zejména tehdy, když Vás čas tlačí.

Špagety Carbonara

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Hmyz v kuchyni eliminujete i přírodní cestou. Stačí smíchat olej s octem

  • 350 g šunky nebo slaniny
  • 400 g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 žloutky
  • 2 stroužky česneku
  • 225 ml smetany, nebo zakysané smetany
  • 75 g strouhaného parmezánu
  • sůl dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Poté si nakrájejte česnek a šunku, a ty na oleji rychle osmažte, cca 3 minuty.
  3. Následně si připravte omáčku tak, že vyšleháte smetanu společně se žloutky. Poté přidáte parmazán, sůl a pepř dle chuti.
  4. Uvařte si špagety, nejlépe al dente. Poté je sceďte a přidejte ke směsi česneku a šunky.
  5. Potom už stačí přidat jen omáčku a vše vařit po dobu 7-8 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Dobrou chuť přejeme!