Zelí? Ano, všestranná a neuvěřitelně zdravá zelenina, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Může mít oválný nebo kulatý tvar s měkkými, světle zelenými listy.
Nabízí řadu zdravotních přínosů a protože je plný antioxidantů, je vynikající pro pokožku. Je bohaté na mnoho vitamínů, železo, draslík a dnes je společnou součástí každé domácnosti. Také léčí artritidu, detoxikuje krev a játra a odstraňuje škodliviny z těla.
Jeho konzumováním omladíte svou pokožku a jeho aplikace léčí i její podráždění, vyléčí pupeny, rány, akné, kousnutí, exémy, vyrážku a další. Pravidelná konzumace připavých zelenin, včetně zelí, omlazuje pokožku kvůli velkému množství vitaminu C a zpomaluje proces stárnutí.
Také obsahuje hodně vitaminu D a A, které podporují zdraví kůže a chrání před ultrafialovým zářením a destrukcí knožních buněk.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Extistuje několik druhů zelí:
Zelené zelí – Jedná se o nejběžnější typ, plný živin a vitamínů a přidává se do salátů, pokrmů a příloh.
Červené zelí – Červené nebo fialové zelní se liší maličko chutí, je však také výborné na živiny.
Kapusta – Zelí, keré má větší listy a je většinou světle zelené. Listy jsou vhodné pro balení různých náplní v gastonomii.
Postup:
– zelí
– hliníková fólie
– bandáž
Ondstraňte vnější zelné listy, umyjte je, osušte. Dále odstraňte tvrdou stopku a zabalte je do fólie a vložte na pár minut do trouby. Potom ji aplikujte na místo s bolestmi. Potom zavažte obvazem. Opakujte 2x denně.