Dejte sbohem bolestem kloubů s tímto trikem, na který vám bude stačit pár listů zelí!

Zelí? Ano, všestranná a neuvěřitelně zdravá zelenina, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Může mít oválný nebo kulatý tvar  s měkkými, světle zelenými listy.

Nabízí řadu zdravotních přínosů a protože je plný antioxidantů, je vynikající pro pokožku. Je bohaté na mnoho vitamínů, železo, draslík a dnes je společnou součástí každé domácnosti. Také léčí artritidu, detoxikuje krev a játra a odstraňuje škodliviny z těla.

Jeho konzumováním omladíte svou pokožku a jeho aplikace léčí i její podráždění, vyléčí pupeny, rány, akné, kousnutí, exémy, vyrážku a další. Pravidelná konzumace připavých zelenin, včetně zelí, omlazuje pokožku kvůli velkému množství vitaminu C a zpomaluje proces stárnutí.

Čtěte také: Domácí křupavý chlebík bez hnětení: Hotový raz-dva, provoní celý dům a chutná úžasně!

Také obsahuje hodně vitaminu D a A, které podporují zdraví kůže a chrání před ultrafialovým zářením a destrukcí knožních buněk.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Extistuje několik druhů zelí:

Zelené zelí – Jedná se o nejběžnější typ, plný živin a vitamínů a přidává se do salátů, pokrmů a příloh.

Červené zelí – Červené nebo fialové zelní se liší maličko chutí, je však také výborné na živiny.

Kapusta – Zelí, keré má větší listy a je většinou světle zelené. Listy jsou vhodné pro balení různých náplní v gastonomii.

Postup:

– zelí
– hliníková fólie
– bandáž

Ondstraňte vnější zelné listy, umyjte je, osušte. Dále odstraňte tvrdou stopku a zabalte je do fólie a vložte na pár minut do trouby.  Potom ji aplikujte na místo s bolestmi. Potom zavažte obvazem. Opakujte 2x denně.