6 znaků nedostatku vitamínů! Tohoto by si měl být vědom každý! Zdraví máte přeci jenom jedno!

Problém nedostatku vitamínů je zvláště důležitý nyní v zimě. Bez vitamínů se cítíme slabí a apatičtí, a tak se stáváme snadným cílem pro různé viry.

Vzhledem k tomu, že nedostatek vitamínů nejen pocítíte, ale také jednoduše uvidíte, když se na sebe podíváte do zrcadla, přinášíme Vám dnes seznam viditelných znaků, kterým byste měli přikládat důležitost.

6. Nadměrně bledá kůže

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jen málo lidí se může pochlubit dobrým opálením i v zimě. Pokud je však Vaše kůže zcela bledá ve srovnání s tím, jak vypadá normálně, je to znamení, že postrádáte vitamín B12. Bez něj se často cítíme zoufalí a unavení. Chcete-li obnovit správnou úroveň tohoto vitamínu, musíte jíst více masa a mořských produktů.

Čtěte také: Přírodní způsoby jak se zbavit akné ale i fleků a jizev

5. Suché vlasy

Suché křehké vlasy pokryté velkým množstvím lupin by mohly být znamením, že postrádáte biotin, známý jako vitamín B7. To je často výsledek užívání antibiotik. Chcete-li zvýšit hladinu vitamínu B7, musíte jíst maso, ryby, zeleninu, ovoce, houby a luštěniny častěji.

4. Oteklé oči

Pokud jste si všimli otoků v oblasti očí a končetin, Vaše tělo může postrádat jód. Nejběžnějším zdrojem je jodidová sůl. Jód je také obsažen v mořských plodech (humři, krevety, mořské řasy), mléčných výrobkách, a dokonce i v chlebu.

3. Bezbarvé rty

Bledé rty mohou znamenat, že člověk postrádá železo. Nízký arteriální tlak a pravidelné nachlazení mohou být dalším znakem. Obnovit zdravé množství není těžké. Jednoduše potřebujete jíst více červeného masa a na určitou chvíli přestat jíst potraviny s vysokým obsahem vápníku.

2. Krvácení dásní

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Krvácející dásně mohou naznačovat nedostatek vitamínu C. Snížené množství těchto látek může vést ke slabé imunitě, bolesti svalů a problémům se zuby. Vitamín C se nachází v citrusových plodech a paprikách.

1. Nevysvětlitelná únava a závratě

Pokud jste vyčerpaní i poté, co jste spali dlouho a dobře, Vaše tělo by mohlo postrádat vitamín B12. V tomto případě je transport kyslíku do orgánů omezován a vede k únavě, závratím a ospalosti. Tento vitamín se také podílí na normálním fungování mozku a nervového systému.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!