Zima stále ještě za dveřmi, a tak je nejvhodnější čas připravit si vydatnou teplou Tukožroutskou polévku!

Horká, bohatá a aromatická polévka – to je to, co nabízíme k rodinné večeři! Doplňte svou sbírku neobvyklým jídlem, ve kterém se harmonie mísí s dokonalostí. Ano, tento recept dodává polévce šmrnc a chuť. Čerstvost se pojí s pikantností.

Co budete potřebovat?

  • 500 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • sůl dle chuti
  • 300 g vepřového masa
  • 2-3 PL slunečnicového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 PL smetany
  • bobkový list
  • 3 l vody
  • černý pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Opláchněte si vepřové maso, umístěte do hrnce s vodou a vařte 30-40 minut, periodicky odstraňujte pěnu. Vhodné je použít zeleninovou sadu.
  2. Mezitím si nakrájejte brambory, mrkev, cibuli. Vše osmažte zprudka na pánvi a poté přidejte zakysanou smetanu, okořeňte a přidejte vejce. Nechte povařit pod pokličkou a poté vše přidejte do polévky. Nezapomeňte na bobkový list a hotovo!
  3. Polévku vařte ještě po dobu 10-15 minut, aby se vstřebaly veškeré vůně a chutě.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Odhalili jsme je. Potraviny, které mohou způsobit stres