Horká, bohatá a aromatická polévka – to je to, co nabízíme k rodinné večeři! Doplňte svou sbírku neobvyklým jídlem, ve kterém se harmonie mísí s dokonalostí. Ano, tento recept dodává polévce šmrnc a chuť. Čerstvost se pojí s pikantností.
Co budete potřebovat?
- 500 g brambor
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- sůl dle chuti
- 300 g vepřového masa
- 2-3 PL slunečnicového oleje
- 2 ks vejce
- 1 PL smetany
- bobkový list
- 3 l vody
- černý pepř dle chuti
Jak na to?
- Opláchněte si vepřové maso, umístěte do hrnce s vodou a vařte 30-40 minut, periodicky odstraňujte pěnu. Vhodné je použít zeleninovou sadu.
- Mezitím si nakrájejte brambory, mrkev, cibuli. Vše osmažte zprudka na pánvi a poté přidejte zakysanou smetanu, okořeňte a přidejte vejce. Nechte povařit pod pokličkou a poté vše přidejte do polévky. Nezapomeňte na bobkový list a hotovo!
- Polévku vařte ještě po dobu 10-15 minut, aby se vstřebaly veškeré vůně a chutě.
Dobrou chuť přejeme!