Zima stále ještě za dveřmi, a tak je nejvhodnější čas připravit si vydatnou teplou Tukožroutskou polévku!

Horká, bohatá a aromatická polévka – to je to, co nabízíme k rodinné večeři! Doplňte svou sbírku neobvyklým jídlem, ve kterém se harmonie mísí s dokonalostí. Ano, tento recept dodává polévce šmrnc a chuť. Čerstvost se pojí s pikantností.

Co budete potřebovat?

  • 500 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • sůl dle chuti
  • 300 g vepřového masa
  • 2-3 PL slunečnicového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 PL smetany
  • bobkový list
  • 3 l vody
  • černý pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Opláchněte si vepřové maso, umístěte do hrnce s vodou a vařte 30-40 minut, periodicky odstraňujte pěnu. Vhodné je použít zeleninovou sadu.
  2. Mezitím si nakrájejte brambory, mrkev, cibuli. Vše osmažte zprudka na pánvi a poté přidejte zakysanou smetanu, okořeňte a přidejte vejce. Nechte povařit pod pokličkou a poté vše přidejte do polévky. Nezapomeňte na bobkový list a hotovo!
  3. Polévku vařte ještě po dobu 10-15 minut, aby se vstřebaly veškeré vůně a chutě.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Silnice byly zapadané a tak se muž rozhodl, že si cestu zkrátí lesem. Ještě že to udělal, jelikož zde nalezl něco, čemu nemohl uvěřit. Co se zde válelo jenom tak pohozené? Ani on to nechápal