Jedním z nejdostupnějších produktů pro pečení jsou jablka, protože toto ovoce zůstává relativně nenáročné po celý rok. Obvykle jsou jablka nakrájena na plátky a rozložena na těsto. Ale pokud se nudíte touto možností, nabídneme Vám něco nového.
Reklama
Jablka mohou být přidána i přímo do těsta, aby bylo těsto šťavnatější. Kyselosti se nemusíte bát, neboť náplň bude sladká – tvarohová. V kombinaci s kakaem je pak chuť naprosto fantastická!
Co budete potřebovat?
- 200 g pšeničné mouky
- 100 ml kefíru
- 4 ks vajec
- 275 g cukru
- 2 PL slunečnicového oleje
- 1/3 PL sody
- 2 PL kakaa
- 3/4 PL prášku do pečiva
- 1-2 ks jablek
- 150 g tvarohu
- 3 PL bílého jogurtu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Smíchejte si jogurt a sodu, nechte odstát cca 10 minut.
- Poté si vyšlehejte 3 vejce a přidejte cukr.
- Následně přidejte kefír a máslo. Lehce promíchejte metličkou.
- Potom začněte přidávat mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše důkladně promíchejte.
- Poté do těsta přidejte na kostičky nakrájená jablka.
- V mixéru si pak smíchejte zbývající přísady a dostanete tvarohovou náplň.
- Do vymazané formy na pečení si poté umístěte těsto a shora nalijte tvarohovou výplň. Místy jej zatlačte lžící. Díky tomu bude koláč vypadat zajímavěji.
- Pečte cca 50 minut při 170-180 stupních.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama