Tak toto je naprosto okouzlující dezert! Nejenže vypadá dokonale, jeho chuť je božská!

Jedním z nejdostupnějších produktů pro pečení jsou jablka, protože toto ovoce zůstává relativně nenáročné po celý rok. Obvykle jsou jablka nakrájena na plátky a rozložena na těsto. Ale pokud se nudíte touto možností, nabídneme Vám něco nového.

Jablka mohou být přidána i přímo do těsta, aby bylo těsto šťavnatější. Kyselosti se nemusíte bát, neboť náplň bude sladká – tvarohová. V kombinaci s kakaem je pak chuť naprosto fantastická!

Co budete potřebovat?

  • 200 g pšeničné mouky
  • 100 ml kefíru
  • 4 ks vajec
  • 275 g cukru
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1/3 PL sody
  • 2 PL kakaa
  • 3/4 PL prášku do pečiva
  • 1-2 ks jablek
  • 150 g tvarohu
  • 3 PL bílého jogurtu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Smíchejte si jogurt a sodu, nechte odstát cca 10 minut.
  2. Poté si vyšlehejte 3 vejce a přidejte cukr.
  3. Následně přidejte kefír a máslo. Lehce promíchejte metličkou.
  4. Potom začněte přidávat mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše důkladně promíchejte.
  5. Poté do těsta přidejte na kostičky nakrájená jablka.
  6. V mixéru si pak smíchejte zbývající přísady a dostanete tvarohovou náplň.
  7. Do vymazané formy na pečení si poté umístěte těsto a shora nalijte tvarohovou výplň. Místy jej zatlačte lžící. Díky tomu bude koláč vypadat zajímavěji.
  8. Pečte cca 50 minut při 170-180 stupních.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Co udělal tento muž, to bylo až nepochopitelné. Rozběhl se proti toulavému psovi, který si hrál na pláži. Co se stalo dále? Rozhodl se ke kopu. Po chvíli však svého činu litoval. Co se stalo? Podívejte se na video.