Tak toto je naprosto okouzlující dezert! Nejenže vypadá dokonale, jeho chuť je božská!

Jedním z nejdostupnějších produktů pro pečení jsou jablka, protože toto ovoce zůstává relativně nenáročné po celý rok. Obvykle jsou jablka nakrájena na plátky a rozložena na těsto. Ale pokud se nudíte touto možností, nabídneme Vám něco nového.

Jablka mohou být přidána i přímo do těsta, aby bylo těsto šťavnatější. Kyselosti se nemusíte bát, neboť náplň bude sladká – tvarohová. V kombinaci s kakaem je pak chuť naprosto fantastická!

Co budete potřebovat?

  • 200 g pšeničné mouky
  • 100 ml kefíru
  • 4 ks vajec
  • 275 g cukru
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1/3 PL sody
  • 2 PL kakaa
  • 3/4 PL prášku do pečiva
  • 1-2 ks jablek
  • 150 g tvarohu
  • 3 PL bílého jogurtu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Smíchejte si jogurt a sodu, nechte odstát cca 10 minut.
  2. Poté si vyšlehejte 3 vejce a přidejte cukr.
  3. Následně přidejte kefír a máslo. Lehce promíchejte metličkou.
  4. Potom začněte přidávat mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše důkladně promíchejte.
  5. Poté do těsta přidejte na kostičky nakrájená jablka.
  6. V mixéru si pak smíchejte zbývající přísady a dostanete tvarohovou náplň.
  7. Do vymazané formy na pečení si poté umístěte těsto a shora nalijte tvarohovou výplň. Místy jej zatlačte lžící. Díky tomu bude koláč vypadat zajímavěji.
  8. Pečte cca 50 minut při 170-180 stupních.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Tvar nehtů o vás prozradí více, nežli si možná myslíte! Odhalte svá skrytá tajemství a přednosti