Proč si kupovat drahé zmrzliny plné chemie, když si můžete jednu kvalitní vyrobit v pohodlí Vašeho domova? Dnes Vám přinášíme recept na dokonalou domácí zmrzlinu z lesních plodů, respektive z ostružin. Ve skutečnosti však můžete zvolit lesní ovoce dle Vaší chuti! Preferujete-li tedy např. jahody, či maliny, je to jen na Vás! Kreativitě a chuti se meze nekladou!
Co budete potřebovat?
- 340 g čerstvých ostružin
- 1 a ⅓ šálku cukru
- 2 šálky mléka
- 1 a 1/2 šálku smetany
- 8 vaječných žloutků
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 60 g bílé čokolády
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- V malém kastrolu si smíchejte ostružiny a ⅓ šálku cukru při střední teplotě. Vařte za stálého míchání, dokud nebudete mít silný sirup – cca 20 minut.
- Sirup si následně propasírujte.
- Ve velkém kastrolu si smíchejte smetanu a mléko při střední teplotě. Za stálého míchání přiveďte k varu.
- Poté si smíchejte zbývající cukr (1 šálek), vanilkový extrakt a žloutky. Směs vyšlehejte.
- Když mléčná směs dosáhne varu, přidávejte po PL horkou mléčnou kapalinu do vaječné směsi. Takto pokračujte za stálého míchání, dokud nesmícháte cca polovinu mléčné kapaliny. V tomto okamžiku můžete všechnu vaječnou směs smíchat se zbytkem mléčné kapaliny.
- Poté přidejte směs ostružin do směsi mléka/vajec. Důkladně míchejte, dokud se pudink nezahustí.
- Následně umístěte bílou čokoládu do velké misky. Jakmile zmrzlina zhoustne, sejměte ji z plotny a nalijte ji přes bílou čokoládu. Směs zamíchejte, aby se čokoláda pořádně rozpustila.
- Poté nechte zmrzlinu vychladnout po dobu 15-20 minut, pak ji umístěte odkrytou do lednice na 30 minut až hodinu.
- Po hodině zakryjte směs vzduchotěsným víkem, nebo plastovým obalem a nechte ji chladit alespoň po dobu osmi hodin, nejlépe přes noc.
Čtěte také: Když se naučíte tento jednoduchý recept na tortilly, už nikdy po nich nesáhnete v obchodě
Dobrou chuť přejeme!