Preferujete domácí zmrzliny oproti těm umělým, drahým a plným chemie z obchodu? Pak si v pohodlí Vašeho domova připravte tuto výbornou Ostružinovou zmrzlinu!

Proč si kupovat drahé zmrzliny plné chemie, když si můžete jednu kvalitní vyrobit v pohodlí Vašeho domova? Dnes Vám přinášíme recept na dokonalou domácí zmrzlinu z lesních plodů, respektive z ostružin. Ve skutečnosti však můžete zvolit lesní ovoce dle Vaší chuti! Preferujete-li tedy např. jahody, či maliny, je to jen na Vás! Kreativitě a chuti se meze nekladou!

Co budete potřebovat?

  • 340 g čerstvých ostružin
  • 1 a ⅓ šálku cukru
  • 2 šálky mléka
  • 1 a 1/2 šálku smetany
  • 8 vaječných žloutků
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 60 g bílé čokolády

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. V malém kastrolu si smíchejte ostružiny a ⅓ šálku cukru při střední teplotě. Vařte za stálého míchání, dokud nebudete mít silný sirup – cca 20 minut.
  2. Sirup si následně propasírujte.
  3. Ve velkém kastrolu si smíchejte smetanu a mléko při střední teplotě. Za stálého míchání přiveďte k varu.
  4. Poté si smíchejte zbývající cukr (1 šálek), vanilkový extrakt a žloutky. Směs vyšlehejte.
  5. Když mléčná směs dosáhne varu, přidávejte po PL horkou mléčnou kapalinu do vaječné směsi. Takto pokračujte za stálého míchání, dokud nesmícháte cca polovinu mléčné kapaliny. V tomto okamžiku můžete všechnu vaječnou směs smíchat se zbytkem mléčné kapaliny.
  6. Poté přidejte směs ostružin do směsi mléka/vajec. Důkladně míchejte, dokud se pudink nezahustí.
  7. Následně umístěte bílou čokoládu do velké misky. Jakmile zmrzlina zhoustne, sejměte ji z plotny a nalijte ji přes bílou čokoládu. Směs zamíchejte, aby se čokoláda pořádně rozpustila.
  8. Poté nechte zmrzlinu vychladnout po dobu 15-20 minut, pak ji umístěte odkrytou do lednice na 30 minut až hodinu.
  9. Po hodině zakryjte směs vzduchotěsným víkem, nebo plastovým obalem a nechte ji chladit alespoň po dobu osmi hodin, nejlépe přes noc.

 

Čtěte také: Pustil se do rekonstrukce podlahy ve svém domě, když zvedl podlahu, našel vstup do sto let ztraceného města. Podívejte se dovnitř (VIDEO)

Dobrou chuť přejeme!