Slanina a vejce … v muffinu! Naprosto dokonalá snídaně pro ty, co každé ráno spěchají a nemají čas si v klidu sednout a najíst se! Tuto vydatnou a lahodnou snídani si totiž můžete připravit už večer.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Dochucení:
- 120 g nakrájené slaniny
- 1/2 šálků nakrájené šalotky
- 1 šálek strouhaného sýra čedaru
Suché přísady:
Čtěte také: Zkuste mrkev připravit na tento způsob a uvidíte, že si ji okamžitě zamilují i děti!
- 1 a 1/4 šálků hladké mouky
- 1 ČL prášku na pečení
- 1/4 ČL sody na pečení
Mokré přísady:
- 1/2 šálku mléka + 1/2 ČL bílého octa
- 1/2 ČL soli
- 1/2 šálku zakysané smetany, nebo bílého jogurtu
- 2 PL rostlinného oleje, nebo rozpuštěného másla
- 1 vejce
Muffin:
- 4 vejce
- 1 PL rozpuštěného másla
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Vymažte formu na pečení.
- Osmažte slaninu, kterou poté umístěte na papírovou utěrku, která nasaje přebytečnou mastnotu.
- Smíchejte suché ingredience v misce a důkladně promíchejte.
- Smíchejte mokré přísady v samostatné misce a důkladně promíchejte.
- Poté smíchejte mokré ingredience se suchými.
- Dochuťte a přidejte připravenou slaninu.
- Následně přidejte 3 PL těsta do každé formy na muffin.
- Udělejte v těstíčku prohlubeň, aby se vaječný žloutek usadil uprostřed.
- Do každé prohlubně tedy rozklepněte vejce.
- Poté rozdělte zbývající těsto mezi jednotlivé formy, abyste plně pokryli vejce.
- Pečte po dobu 20 minut, nebo až do zlatohnědé.
- Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočinout. Poté je můžete umístit do lednice.
- Nejlépe podávejte teplé.
Dobrou chuť přejeme!